International

Vladimir Putin, avertizat de Alecandr Lukașenko: „Dacă belaruşii nu rezistă, valul va ajunge până acolo”

Publicat: 15 aug. 2020
Vladimir Putin, președenitele Rusiei

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a avut sâmbătă o discuţie telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin, înaintea căreia a spus că trebuie să vorbească cu acesta pentru că, în opinia sa, în contextul protestelor din Belarus şi Rusia este ameninţată, potrivit agenţiei belaruse Belta, citată de EFE.

”Trebuie să-l contactez pe Putin, preşedintele Rusiei, ca să pot vorbi cu el acum. Pentru că nu mai este doar o ameninţare la adresa Belarusului”, a spus Lukaşenko la o întâlnire cu responsabilii săi guvernamentali, referindu-se la protestele care continuă în ţara sa de o săptămână după ce a câştigat alegerile prezidenţiale cu 80,1% din voturi, scrutin contestat de opoziţia al cărei candidat principal a fost Svetlana Tihanovskaia, care a obţinut 10,12 % din voturi şi s-a refugiat apoi în Lituania vecină.

”Doresc să spun că apărarea Belarusului astăzi nu înseamnă mai puţin decât apărarea întregului nostru spaţiu, Uniunea (Rusia-Belarus). Dacă belaruşii nu rezistă, valul va ajunge până acolo”, a indicat Lukaşenko.

El a acuzat anterior ingerinţe externe prin care ţări precum Polonia, Republica Cehă sau Ucraina ar fi instigat protestele şi a susţinut că Belarusul este victima unei ”agresiuni”.

Discuţia dintre Putin şi Lukaşenko a fost confirmată de biroul de presă al Kremlinului, care a transmis într-un comunicat că ”ambele părţi şi-au manifestat încrederea că vor fi soluţionate curând toate problemele” din Belarus. ”Important este ca de aceste probleme să nu profite forţe distructive care încearcă să dăuneze cooperării reciproc benefice între cele două ţări în cadrul Uniunii (Rusia-Belarus)”, mai menţionează preşedinţia rusă.

Cel puţin două persoane au murit, circa trei sute sunt rănite şi aproximativ 7.000 au fost arestate în protestele care s-au extins în aproape tată ţara şi sunt reprimate de forţele de ordine. Circa 2.000 de manifestanţi au fost eliberaţi vineri, unii dintre ei denunţând violenţe fizice şi chiar acte de tortură în arest.

UE a anunţat vineri că va înăspri sancţiunile împotriva oficialilor din Belarus implicaţi în fraudarea alegerilor şi în reprimarea manifestaţiilor, în timp ce secretarul american de stat american Mike Pompeo a declarat sâmbătă la Varşovia că SUA ”urmăresc îndeaproape” situaţia din Belarus.

Ce efecte adverse prezintă fiica lui Vladimir Putin după ce a făcut vaccinul rusesc!

Ce efecte adverse prezintă fiica lui Vladimir Putin după ce a făcut vaccinul rusesc! Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-coronavirus, iar fata lui Vladimir Putin a făcut acest vaccin. Președintele rus anunță care sunt efectele adverse.

„Din ce ştiu eu, vaccinul împotriva infectării cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, într-o premieră mondială”, a spus marți preşedintele rus, Vladimir Putin

Ce efecte adverse prezintă fiica lui Vladimir Putin după ce a făcut vaccinul rusesc!

Putin a transmis că fata lui a prezentat temperatură ușoară după ce i s-a administrat a doua injecție. Ulterior, starea ei s-a ameliorat repede, iar în prezent aceasta nu prezintă niciun alt simptom.

“Și asta este totul. După a doua injecție, a doua vaccinare, temperatura a crescut și ea puțin, dar apoi totul a ajuns la normal, se simte bine, iar titlurile (anticorpi pentru coronavirus) sunt mari”, a spus președintele rus.

”Știu că acest vaccin așa cum ați spus, a fost făcut pe baza vectorilor adenovirali, dar avantajul, în opinia mea, este că a fost creat pe baza vectorilor adenovirali umani, și funcționează mai exact, formează un anticorp stabil și o imunitate celulară, știu foarte bine acest lucru, pentru că una dintre fiicele mele a primit un astfel de vaccin. Cred că, în acest sens, a luat parte la experiment “, a mai afirmat Putin la o întâlnire cu membrii guvernului.

Președintele Vladimir Putin nu a vrut să menționeze care dintre cele două fiice ale sale şi-a injectat vaccinul, Maria sau Ekaterina. Conform presei din Rusia, există probabilitatea ca Maria Vorontsova să fie cea care a testat vaccinul, pentru că ea a absolvit Medicina și este implicată în construcția unui spital în apropiere de Sankt Petersburg.

Adauga un comentariu