Razboi în Ucraina

Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat. Generalii ruși și FSB caută să îl înlăture de la putere

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat. Generalii ruși și FSB caută să îl înlăture de la putere
La Kremlin circulă tot mai multe zvonuri potrivit cărora diverși foști generali și oficiali KGB doresc să pună capăt războiului din Ucraina și să scape de Vladimir Putin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-ar pregăti pentru o eventuală tentativă de lovitură de stat, în condițiile în care generali nemulțumiți și Serviciul Federal de Securitate (FSB) căută să îl înlăture de la putere, potrivit Mirror.

La Kremlin circulă tot mai multe zvonuri potrivit cărora diverși foști generali și oficiali KGB doresc să pună capăt războiului din Ucraina și să scape de Vladimir Putin – totul, în contextul în care mulți oameni din Federația Rusă consideră că invazia a fost o greșeală și reprezintă un dezastru economic pentru țară.

Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat

Se crede că membrii FSB ar fi atât de enervați de absența progresului militar încât au luat legătură cu generali și cu foști oficiali ai armatei ruse, conform informațiilor din presa locală. Un grup alcătuit din foști ofițeri FSB, intitulat „Siloviki”, ar colabora cu foști ofițeri din alte servicii ruse informații în încercarea de a-l înlătura pe Vladimir Putin de la putere.

Analiștii din afara Federației Ruse au remarcat și ei semnale care sugerează că Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat.

„Contează? Contează mult. Este chiar prima oară când siloviki se distanțează de președinte. Ceea ce deschide tot felul de posibilități”, a declarat Andrei Soldatov pentru Centrul de analiză a politicii europene.

„Președintele rus s-a pregătit pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece s-a confruntat cu critici acerbe pentru a sa `operațiune specială` în Ucraina și a epurat în jur de 150 dintre spionii săi din cauza eșecurilor constante”, a continuat expertul.

Alexey Muraviev este și el convins că Vladimir Putin se va confrunta cu o lovitură de stat

„Cred că au existat tensiuni între Rusia și comunitatea de informații (pe de o parte) și președintele Rusiei, Vladimir Putin (pe de altă parte)”, a spus analistul rus pentru Sky New Australia.

„Cred că acel gen de narativ fals le-a fost prezentat de către comandantul suprem, iar când a început să se întoarcă împotriva lui, când rușii au început să sufere pierderi grele, Putin a început să învinuiască în tăcere serviciile de securitate”, consideră Muraviev.

„Cred că nu a mers prea bine și din cauză că (Vladimir Putin) vine din interiorul aparatului de securitate”, a adăugat analistul, care spune că în faza inițială a invaziei militarii ruși credeau că merg în Ucraina „mai degrabă ca eliberatori decât ca invadatori”.

ONU dorește incă o evacuare a civililor din Mariupol

Șeful ONU, Antonio Guterres, a spus că ar trebui făcut totul pentru „a scoate civilii din aceste peisaje infernale”, făcând referire la Mariupol. De asemenea, se crede că aproximativ 200 de civili se ascund în buncărele din fabrică. Vladimir Putin Rusia a spus că forțele sale sunt gata să ofere civililor trecere în siguranță, dar luptătorii trebuie să se predea.

Președintele rus și-a declarat deja victoria la Mariupol, ordonând forțelor sale să sigileze amplasamentul industrial întins – care a fost proiectat în timpul Războiului Rece pentru a servi drept buncăr nuclear și are o rețea de tuneluri adânc sub pământ, iar militarii Azov ar controla un întreg oraș subteran – în loc să încerce să preia controlul. din ea.

Adauga un comentariu