Prima pagină » Actualitate » Volodimir Zelenski a fost primit în aplauze de liderii UE! Viktor Orban și Klaus Iohannis s-au abținut – VIDEO
Volodimir Zelenski a fost primit în aplauze de liderii UE! Viktor Orban și Klaus Iohannis s-au abținut - VIDEO

Volodimir Zelenski a fost primit în aplauze de liderii UE! Viktor Orban și Klaus Iohannis s-au abținut – VIDEO

09 feb. 2023, 18:40, 5 ,
BZI.ro, în Actualitate

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a fost primit în aplauze de liderii Uniunii Europene, dar premierul maghiar Viktor Orban și președintele României Klaus Iohannis au ales să nu o facă.

Cei doi nu au aplaudat deloc în momentul în care liderul de la Kiev pășea pe covorul roșu, chiar dacă ceilalți din jurul lor făceau acest lucru.

Viktor Orban și Klaus Iohannis au ales să stea cu mâinile încrucișate

Viktor Orban și Klaus Iohannis au ales să nu aplaude, iar președintele României stă cu mâinile încrucișate, după cum se poate vedea din imaginile video de la eveniment. Cele două filmări surprind momentul din două zone diferite, care arată clar gestul făcut de cei doi.

Klaus Iohannis a precizat că prezenţa preşedintelui Volodimir Zelenski la reuniunea extraordinară de joi a Consiliului European este un semn al „angajamentului nostru european şi al sprijinului puternic pentru Ucraina şi cetăţenii acestei ţări”.

Klaus Iohannis a participat joi la Consiliul European de la Bruxelles

El a explicat, înaintea întrunirii că vor fi discuţii despre Ucraina, în prezenţa omologului ucrainean Volodimir Zelenski şi vor exista întâlniri în formate restrânse cu acesta, iar el va participa în primul grup care se va întâlni cu liderul ucrainean.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 9 februarie 2023, o întâlnire, alături de un grup de lideri europeni, cu Președintele Ucrainei, Volodimîr Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei, anunță Administrația Prezidențială.

Mesajul transmis de Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența Președintelui Ucrainei la reuniunea Consiliului European, ca o dovadă în plus a solidarității și unității europene și a coordonării strânse în susținerea poporului ucrainean în fața războiului declanșat de Federația Rusă. Președintele României a subliniat importanța menținerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidențiind în acest sens și acțiunea solidară și multidimensională a României, ca stat vecin și prieten, contribuind atât pe palierul umanitar și economic, cât și în ceea ce privește creșterea conectivității, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european.

Klaus Iohannis a susținut, de asemenea, necesitatea de a menține presiunea asupra Federației Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancțiuni suplimentare. Președintele României a transmis Președintelui Volodîmîr Zelenski sprijinul țării noastre pentru formula de pace.

La rândul său,  Zelenski a transmis aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât și la nivelul UE și a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic.

Comentarii
  • Am ajutat Ucraina din greu. Nu am primit de la Zelenski nici recunostinta, si nici respect. Am primit Legea Minoritatilor, care restrange si mai mult drepturile firesti ale romanilor din Ucraina. Este momentul sa punem punct ajutorului de stat, prin care suntem toti fortati sa-i dam bani lui Zelenski. Cine vrea sa-l ajute pe Zelenski, sa o faca personal, virand banii proprii intr-un cont deschis de ambasada Ucrainei.

  • Nazistii ucrainieni condusi de un dictator nazist isi bat joc de romanii nostri din teritoriile romanesti ocupate de Ucraina. Asa sa le ajute Dumbezeu. Asta e recunostinta pentru noi care le- am dar painea de la gura.

  • Nota 10 pentru gestul lui Iohannis, Nota 10 pentru gestul lui Orban. Nota 10!!!! Zelenski este un spurcat nesimtit un arogant si nu merita niciun respect doat indiferenta, ajunge nesimtitul cat isi bate joc de romanii nostri

  • marlita in treining fraierii la cosutm

  • Dulapul a dat din cap ca gasca. Se vede slugarnicia. Orban se facea ca tuseste. E o mare diferenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *