Razboi în Ucraina

Washington va folosi fonduri confiscate de la un oligarh rus pentru a ajuta Ucraina

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Washington va folosi fonduri confiscate de la un oligarh rus pentru a ajuta Ucraina
Washington va folosi fonduri confiscate de la un oligarh rus pentru a ajuta Ucraina

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat vineri primul transfer al fondurilor ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina, potrivit CNN.

„Anunţ astăzi că am autorizat primul transfer al fondurilor ruseşti confiscate, destinate Ucrainei”, a spus Merrick Garland, adăugând că bunurile au fost confiscate după ce oligarhul Konstantin Malofeyev a fost acuzat în aprilie, scrie Le Figaro.

Această sumă va merge către Departamentul de Stat „pentru a sprijini poporul ucrainean”, a afirmat ministrul.

Washington va folosi fonduri confiscate de la un oligarh rus pentru a ajuta Ucraina

Procurorul general ucrainean Andriï Kostine, prezent alături de el, a salutat acest transfer „în valoare de 5,4 milioane de dolari” pentru „reconstruirea Ucrainei”.

„Toţi ucrainenii au suferit într-un fel sau altul din cauza acestui război. Trebuie să ne asigurăm că poporul ucrainean primeşte despăgubiri pentru pagubele enorme suferite”, a scris el pe Twitter.

Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat una dintre principalele surse de finanţare pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. El a fost acuzat de „încercarea de a se sustrage de la sancţiuni folosind complici pentru a achiziţiona şi a conduce în secret instituţii de presă din toată Europa”, potrivit Washingtonului.

De la începutul invaziei Ucrainei, Statele Unite au anunţat numeroase runde de sancţiuni împotriva companiilor sau cetăţenilor ruşi. Sancţiunile americane urmăresc în special îngheţarea posibilelor active ale acestor oameni în Statele Unite şi interzicerea tuturor interacţiunilor dintre ei cu băncile americane.

SUA anunță un nou pachet de asistență de 2,17 miliarde de dolari pentru Ucraina

Administrația Biden a anunțat un nou pachet de securitate pentru Ucraina, în valoare de 2,17 miliarde de dolari, care include pentru prima dată rachete cu rază mai mare de acțiune.

Pachetul atrage 425 de milioane de dolari din stocurile existente ale Departamentului de Apărare și 1,75 miliarde de dolari din fondurile Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei. Noul pachet marchează 29,3 miliarde de dolari furnizați Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei în februarie anul trecut.

Adauga un comentariu