Culinar

Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Rețeta tradițională cu care vei obține un preparat gustos și sănătos

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Rețeta tradițională cu care vei obține un preparat gustos și sănătos
Zacusca de ciuperci este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat culinar gustos, aromat și sănătos.

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu nelipsit din cămară, ideală este savuroasa zacuscă de ciuperci ca la bunica. Acest preparat este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține cea mai bună zacuscă. Când vine vorba de zacuscă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la zacusca cu ardei, vinete sau cea cu ciuperci, toate sunt pe placul multora dintre noi și pot fi făcute după preferințe. Zacusca de ciuperci are o savoare aparte și este pregătită cu multă atenție pentru sezonul rece. Iată rețeta tradițională cu care vei obține un preparat gustos și sănătos.

Zacuscă de ciuperci ca la bunica, un deliciu irezistibil

Delicioasa zacuscă de ciuperci este nelipsită din cămară, iar gospodinele se întrec în tot felul de trucuri și rețete pentru a obține un preparat culinar savuros. Zacusca cu ciuperci este gustoasă, ușoară și sănătoasă. Aceasta poate fi servită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.

Zacusca poate fi făcută cu vinete, ardei, fasole și ciuperci. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de preferințe. Pentru a obține o zacuscă savuroasă și aromată ca pe vremea bunicii, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. De la ingredientele folosite până la modul de preparare, toate etapele sunt importante pentru a obține o zacuscă savuroasă, care își va păstra gustul chiar și pe timpul iernii.

Din cămară nu trebuie să lipsească pe lângă delicioasa zacuscă și niște murături gustoase. Printre preferințe se află castraveții murați, gogonelele și savuroșii pepeni murați felii la borcan. Mai mult, pentru sezonul de iarnă gospodinele pregătesc și compot de fructe, dar și dulceață la borcan, desertul preferat al multora dintre noi. Un sortiment aromat de dulceață este cel de trandafiri. Dulceața de trandafiri este rafinată, sănătoasă și ușor de făcut acasă dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii.

Rețeta tradițională cu care vei pregăti cea mai bună zacuscă

Pentru a pregăti acasă delicioasa zacuscă de ciuperci vom avea nevoie de 2 kg de ciuperci, 1 kg de ardei capia, 1 kg de roșii, 400 g de ceapă, 2 căței de usturoi, 200 ml de ulei de floarea-soarelui, 3 frunze de dafin, sare și piper după gust.

Mai întâi se coc ardeii capia, se curăță de coajă și semințe. După aceea se toacă mărunt ceapa, se călește la foc mic și se pune puțină apă în tigaie. Ardeii copți se taie mărunt și se pun la călit peste ceapă. După aceea se pregătesc ciupercile, se spală, se curăță și se toacă mărunt sau se taie în cubulețe mici. Se adaugă și ciupercile peste ceapă și ardei, se mai pune apă și se lasă să se înăbușe foarte bine.

Se lasă toate ingredientele la foc mic, apoi când ciupercile s-au înmuiat suficient, se adaugă roșiile curățate de coajă și tăiate mărunt. La final se adaugă sare, piper și frunzele de dafin după gust. Se lasă la fiert amestecând continuu. Când scade sosul și se ajunge la consistența dorită, se ia zacusca de pe foc și se lasă la răcit.

Zacusca de ciuperci se pune în borcane sterilizate și se păstrează în cămară la loc uscat și răcoros. Acest deliciu își va păstra savoarea și pe timpul iernii, fiind un preparat gustos, aromat și sănătos. Pentru un plus de savoare, putem pune în zacuscă și câteva vinete, gogoșari și ciuperci gălbiori.

Zacusca de ciuperci este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat culinar gustos și aromat. Zacusca este nelipsită din cămară alături de alte delicii culinare pregătite de către gospodine pentru sezonul de iarnă.

Adauga un comentariu