Local

Zboruri anulate la Aeroportul Iași. Pandemia COVID-19 și lipsa pasagerilor țin la sol curse operate de compania Wizz Air

Publicat: 23 iul. 2020
Zboruri anulate la Aeroportul Iași, după ce pandemia COVID-19 ține la sol curse operate de compania Wizz Air
Zboruri anulate la Aeroportul Iași, după ce pandemia COVID-19 ține la sol curse operate de compania Wizz Air

Mai multe zboruri au fost anulate la Aeroportul Iași în ultima perioadă. Pandemia COVID-19 a blocat operarea unor curse de la compania Wizz Air către destinații europene. Restricțiile impuse de autorități cu privire la pandemia de coronavirus au făcut ca unele curse să fie anulate, iar altele să fie suspendate pe termen nedefinit. Unele destinații au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor, deși restricțiile nu se aplică în țările respective

O nouă serie de zboruri au fost anulate la Aeroportul Iași  în ultima perioadă. Pandemia COVID-19 a dus la blocarea la sol a unor curse operate de compania Wizz Air către unele destinații europene. Mai mult, restricțiile impuse de autorități cu privire la pandemia de coronavirus au făcut ca unele curse să fie anulate. În plus, alte zboruri au ajuns să fie suspendate pe termen nedefinit. Unele destinații au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor.

Numărul mare de cazuri din România, dar și restricțiile impuse de alte țări au făcut ca aceste rute să fie anulate pe perioadă nedeterminată

În lista de zboruri anulate la Aeroportul Iași se află cursele operate de compania Wizz Air către Tel Aviv (Israel) și Larnca (Cipru), dar și cursa Iași- Viena, aceasta fiind operată de compania Austrian Airlines. „Zborurile respective nu sunt operate în prezent de pe Aeroportul Iași din cauza restricțiilor aeriene impuse cu scopul stopării pandemiei de Sars-Cov 2”, au arătat reprezentații aerogării ieșene. Numărul mare de cazuri din țara noastră, dar și restricțiile impuse de alte țări pentru cetățenii români a făcut ca aceste rute să fie ținute la sol pe perioadă nelimitată până la o decizie luată de autoritățile din țările respective. De exemplu, Austrian Airlines urma să redeschidă ruta Iași- Viena în aceste zile, însă decizia a fost amânată.

Curse fără pasageri operate de compania Wizz Air. S-au anulat curse spre Paris sau Bergamo de la Aeroportul Iași

Pe lângă suspendarea curselor operate de compania Wizz Air către Tel Aviv sau Larnaca, compania aeriană a decis și anularea unor zboruri către alte destinații. De exemplu, cursa de astăzi, 23 iulie, către aeroportul Paris Beauvais, a fost anulată. Avionul urma să plece de la Terminalul T3, însă lipsa pasagerilor i-a determinat pe cei de la Wizz Air să anuleze zborul. De asemenea, cursa spre Paris din data de 30 iulie a fost amânată din aceleași motive.
Și cursa Wizz Air către Bergamo (Italia) a fost anulată din cauza lipsei pasagerilor. Zborul Iași- Bergamo W6372 din 25 iulie 2020 a fost de asemenea anulat. Și zborul Iași- Bergamo al Wizz Air cu numărul W63672, din data de 28 iulie 2020, a fost anulat din cauza lipsei pasagerilor. Și cursa din 1 august Iași- Bergamo va fi ținută la sol.

Ultimele informări date de autorități arată că sunt permise din România zboruri doar către unele țări. Printre țările în care se poate zbura în continuare se numără Andora, Algeria, Austria, Australia, Belgia, Canada, Bulgaria, Coreea de Sud, Cehia, Georgia, Cipru, Japonia. Lista cuprinde și țări precum Croația, Maroc, Danemarca, Noua Zeelandă, Elveția, Ruanda. Sunt permise zboruri și către Estonia, Thailanda, Finlanda, Tunisia, Franța, Uruguay, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Olanda, Ungaria, Vatican.

 

Comentarii
  • BZI, dl. Vlad Rotaru faceti numai defavoruri. Informatiile din articol, total eronate. De ce derutati lumea cu informatii false????? Astazi, Wizz Air nu are cursa spre Paris Beauvais, ci maine, vineri 24 iulie si care nu este anulata. Nici pe 30 iulie nu au cursa ci pe 31, si la fel nu este anulata. De unde ai cules asa aberatii???????

  • BZI, dl. Vlad Rotaru faceti numai defavoruri. Informatiile din articol, total eronate. De ce derutati lumea cu informatii false????? Astazi, Wizz Air nu are cursa spre Paris Beauvais, ci maine, vineri 24 iulie si care nu este anulata. Nici pe 30 iulie nu au cursa ci pe 31, si la fel nu este anulata. De unde ai cules asa aberatii??????

Adauga un comentariu