Titlurile zilei

Zeci de ani de pușcărie după crima de la Revelion, din Iași! „Ciungul” care l-a omorât pe iubitul mamei sale a filmat scenele de groază: „Până ce nu-ți ies mațele afară, nu te las” – FOTO

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Zeci de ani de pușcărie după crima de la Revelion din Iași Ciungul care l-a omorât pe iubitul mamei sale a filmat scenele de groază Până ce nu-ți ies mațele afară nu te las - FOTO
Radu Constantin Unghvarth, „Ciungul” criminal, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare după ce l-a omorât cu bestialitate pe iubitul mamei sale

„Ciungul” care a comis o crimă în noaptea de Revelion, la Iași, a fost condamnat la închisoare. Pentru că l-a omorât pe iubitul mamei sale, a primit o pedeapsă de peste 20 de ani de pușcărie. Cruzimea de care a dat dovadă i-a uimit până și pe anchetatori

În prima zi a anului 2023, comuna Comarna, din județul Iași, avea să fie zguduită de o crimă cum nu ți-e dat să vezi nici în filmele de groază. Un tânăr de 18 ani avea să-l ucidă pe iubitul mamei sale. Radu Constantin Ungvarth a dat dovadă de o cruzime extremă. Practic, l-a măcelărit pe bărbatul cu care mama sa avea o relație.

Scenele de o duritate extremă au fost înregistrate de Unghvart pe telefonul său mobil. În timp ce-l bătea fără milă pe Ionuț Ivanciu, „Ciungul”, așa cum era poreclit în sat, pentru că nu are o mână, i-a spus că imaginile pe care le înregistrează vor fi distribuite. Criminalul a vrut cu orice preț să-l omoare pe Ivanciu și a lovit cu atâta ură încât filmările sunt de-a dreptul șocante. Totul s-a întâmplat în curtea casei unde locuiau amândoi. Ionuț Ivanciu, în vârstă de 35 de ani, avea o relație, de ceva timp, cu mama lui Ungvart, o femeie trecută de prima tinerețe. Cu ocazia exploatării datelor informatice de către anchetatori, a rezultat că pe cardul microSD, ce a fost identificat ca fiind introdus în telefonul inculpatului, în capitolul MEDIA/VIDEO, au fost identificate două înregistrări video, format MP4.

„Ciungul” a comis crima în noaptea de Revelion

Unghvart a început să filmeze agresiunea la data de 01.01.2023, ora 00:22:02, și a încheiat la ora 00:26:06.

„În urma vizionării înregistrării, se observă cum inculpatul lovește cu putere victima iar loviturile se succed la diverse intervale de timp, pe tot parcursul înregistrării de 4 minute și 2 secunde. Doar pe parcursul acestei înregistrări inculpatul a lovit victima de 31 de ori, timp în care a purtat un monolog: «furcă-n ușă îți dau! Na-ți furcă! Na-ți furcă! La mă-ta să te duci! În cimitir…! Na! Na! Na! Până ce nu-ți ies mațele afară nu te lăs! (se aude victima) Îți iese sângele a? Îți rup din tini! (se aude victima care abia respiră). Bag furca-n tine!! E… îți curge sânge pe nas?

Nimeni n-a să afle că te-o omorât! Te îngrop…te arunc în WC-u da nici… și nu te mai văd pe fața pământului! Îți dau peste cap acuma!!! Aghie mai respiri ai? Na! Na! Tu nu mai ai ce căuta în casa asta! Nu mai ai ce căuta aci! Nu mă interesează dacă mă auzi sau dacă nu mă auzi, că tu ești deja aproape mort! M-auzi sau nu m-auzi tu ai spart capu! Ai tăt! Curge sânge, îi rău că n-am lumină da îmi aduc eu un bec din casă. Uite bâta-i movă! Îi movă că te-o movat pe tine! Din prima te-am luat! Te-am amăgit, ca prost acasă… tu ai mers…»”, se arată în rechizitoriul procurorilor ieșeni.

A primit zeci de ani de pușcărie

După ce l-a omorât, Unghavrth l-a târât din locul în care era căzut până la o groapă din curte, pe care membrii familiei o utilizau pentru a depozita deșeurile, și l-a aruncat, apoi a plecat spre locuința unui vecin. Acolo, a băut alcool până a adormit. Tot acolo l-au găsit și polițiștii ajunși după miezul nopții. Zilele trecute, Ungvarth a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Ungvarth Radu-Constantin, arestat preventiv în cauză, în prezent aflat în Penitenciarul Iași, la pedeapsa de 23 (douăzeci și trei) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Scade din durata pedepsei închisorii, durata internării în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, de la data de 01.01.2023 la data de 06.01.2023 și durata reținerii și arestării preventive în prezenta cauză penală, începând cu data de 06.01.2023 până la zi”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Astfel, „Ciungul” va sta după gratii ani grei pentru crima din noaptea de Revelion, de la Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu