Actualitate

Zeci de mii de oameni își iau rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Cozile se întind pe câţiva kilometri

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de mii de oameni își iau rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Cozile se întind pe câţiva kilometri
Zeci de mii de oameni își iau rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a

A fost ultima noapte la palatul Buckingham pentru regina Elisabeta a II-a. Sicriul cu trupul suveranei a fost transportat azi la Palatul Parlamentului din Londra, într-o procesiune plină de emoţie, la care a luat parte familia regală. Iar pe străzile oraşului, oamenii au stat ore întregi, aşteptând să-şi ia adio de la cea care le-a fost regină mai bine de 70 de ani.

Sicriul suveranei a fost depus pe un catafalc în clădirea Parlamentului, unde timp de patru zile oamenii îi pot aduce un ultim omagiu. Deja cozile se întind pe câţiva kilometri în jurul palatului Westminster şi peste podurile de pe Tamisa. Autorităţile estimează că oamenii ar putea aştepta peste 30 de ore la coadă.

Familia regală și-a luat adio departe de ochii publicului

Aseară a fost şi ultima şansă pentru membrii familiei regale să-şi ia adio, departe de ochii publicului, de la cea care le-a fost mamă, bunică sau soacră. Uniţi în durere, au lăsat deoparte neînţelegerile din ultimii ani şi au luat cina împreună. Au stat la aceeaşi masă, pentru prima dată mult timp, regele Charles, regina Consoartă Camila, prinţii William şi Harry şi soţiile lor.

Prințul William și soția sa Catherine, Prințesa de Wales, și Prințul Harry și soția sa Meghan, Ducesa de Sussex, s-au reunit din nou public miercuri, când s-au alăturat membrilor familiei regale într-o procesiune care a escortat sicriul Reginei Elisabeta a II-a de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

William și Harry, al căror tată este acum monarhul, regele Carol al III-lea, au mers unul lângă altul în procesiunea în spatele lui Charles și a fraților săi, Anne, Prințesa Regală, și prinții Andrew și Edward.
Catherine și Meghan au mers în mașini separate în spatele procesiunii.

William i-a invitat pe cei din Sussex să se alăture lui și Catherinei în weekend, în timp ce vedeau omagiile aduse reginei în afara Castelului Windsor și să vorbească cu membrii publicului, a declarat un reprezentant al lui William pentru ABC News.

William și Harry au parcurs împreună drumul de aproximativ două mile

Apariția a marcat pentru prima dată când cele două cupluri, numite cândva „Fab Four” de către observatorii regali, au fost văzute împreună în public în peste doi ani. Marți, Harry și Meghan s-au numărat printre membrii familiei care, împreună cu William și Catherine, au primit în privat sicriul reginei înapoi acasă la Palatul Buckingham pentru ultima oară. Miercuri, William și Harry au parcurs împreună drumul de aproximativ două mile de la palat la Westminster Hall, unde sicriul va rămâne în stare până la înmormântarea de stat a reginei, pe 19 septembrie, la Westminster Abbey.

Anul trecut, frații au mers în același rând, despărțiți de vărul lor, Peter Phillips, în procesiunea pentru bunicul lor Prințul Philip, care era căsătorit cu regina timp de 73 de ani la momentul morții sale.
Procesiunea de miercuri pentru regina a fost un moment personal și sumbru, prezentând doar un număr mic de membri ai familiei regale și membri ai armatei.

Sicriul reginei era drapat cu Standardul Regal. Pe partea de sus a sicriului era Coroana Statului Imperial pe o pernă de catifea și o coroană cu trandafiri albi, dalii albe și frunziș de la Castelele Balmoral și Windsor.

Adauga un comentariu