International

Imagini ireale surprinse cu explozia din portul din Beirut. Zeci de persoane au decedat – Galerie Foto, Video

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Update:  La rândul său, Georges Kettaneh, preşedintele Crucii Roşii libaneze, a făcut referire la ”sute de răniţi”, într-o declaraţie pentru televiziunea libaneză LBC. „Suntem copleşiţi de apeluri telefonice”, a precizat el.

Știre inițială: În această seară, în capitala libaneză Beirut a avut loc o explozie. Zeci de persoane au fost au decedat. De asemenea foarte mulți au fost răniți. Ferestrele unei sclădiri au fost distruse. Sursa exploziei a fost un incendiu major izbucnit la un depozit de pertarde din proximitatea portului din Beirut. Știrile locale au raportat un număr mare de răniți. Multe clădiri au fost avariate de explozie, inclusiv sediul fostului premier Saad Hariri și biroul CNN din oraș. Un nor roșu și-a făcut apariția, în urma exploziei, deasupra orașului. Echipele de pompieri s-au deplasat de urgență pentru a stopa incendiul.

„Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, anunţă grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Conform surselor, locuințele aflate în apropierea exploziei, pe o rază de până la 10 kilometri, au fost avariate. De asemenea, în imaginile surprinse de localnici, se pot observa mai multe autovehicule distruse și răsturnate. Un locuitor din Beirut care se afla la câțiva kilometri distanță de locul exploziei a spus că geamurile ei au fost spulberate de explozie.

„Ceea ce am simțit a fost că a fost un cutremur”, a declarat Rania Masri.

„Apartamentul s-a cutremurat pe orizontală și, dintr-o dată, s-a simțit ca o explozie. Ferestrele și ușile s-au deschis. Sticla s-a spart. Atâtea case au fost deteriorate sau distruse.”

Victimele au fost prinse sub mai multe clădiri care s-au prăbușit. Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului. Potrivit surselor citate, în capitala Libanului au avut loc două explozii, în contextul în care se aștepta verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat că ar fi avut vreun rol în asasinarea lui Hariri.

Adauga un comentariu