Prima pagină » Local » Zeci de șoferi din zona Moldovei îl caută! Ieșeanul Marian Pichiu și-a transformat pasiunea pentru mașini într-o afacere de lux – GALERIE FOTO

Zeci de șoferi din zona Moldovei îl caută! Ieșeanul Marian Pichiu și-a transformat pasiunea pentru mașini într-o afacere de lux – GALERIE FOTO

05 iul. 2022, 02:10,
Andreea Timofte, în Local

Șoferii din toată Moldova ajung în Iași pentru a-și înfrumuseța sau proteja marile iubiri, mașinile, în atelierul ieșeanului ce oferă servicii de cosmetică auto, la calitate înaltă. În momentul de față, cele mai tari mașini așteaptă să fie „tunate” în atelierul său.

Mașinile l-au făcut să treacă la o nouă etapă

Marian Constantin Pichiu este un ieșean în vârstă de 28 ani ce a reușit să-și transforme pasiunea pentru vehiculele auto într-o afacere de succes. Tânărul se ocupă de cosmetică auto, având un portofoliu larg de clienți ce au încredere în serviciile complexe oferite. Antreprenorul a muncit enorm pentru visul său.

„La vârsta de 16 ani, am plecat din țară din dorința de a face mai mult, am plecat să muncesc sezonier în Italia, vara, aveam niște rude acolo care mi-au găsit de lucru. La început, am plecat cu gândul pe care cred că îl au majoritatea tinerilor de 18 ani, de a-și lua o mașină. Când m-am întors, mi-am cumpărat o mașină pe care după câteva luni am vândut-o.

Am fost plecat timp de 10 sezoane, adică de la 16 la 25 de ani. Ușor, ușor mi-am tot luat alte mașini. Tot schimbând mașinile și fiind foarte pasionat de ele le modificam, le cosmetizam, le făceam mai frumoase, făceam orice ca ele să iasă în evidență. Schimbam câte una alta, le vindeam, până mi-am dat seama că se pot face bani din asta și ar putea fi o afacere. Eram prin 2014 când mă gândeam că pasiunea mea ar putea deveni mai mult. Deși apropiații îmi spuneau să-mi fac atelier de cosmetică, pentru că aveam cumva o piață definite și pentru că oamenii știau cât de pasionat sunt, aveam dubii, m-am chinuit foarte mult până am luat această decizie, în 2019. Mi-am deschis în Păcurari primul atelier, am investit aproximativ 12.000 de euro. Am stat doi ani acolo, am văzut că fac bine ce fac și că fiecare zi e o nouă provocare, în fiecare zi ocupându-mă de alte mașini. Mi-am continuat studiile, am terminat și facultate și master”, a declarat Marian Pichiu.

Afacerea se adresează tuturor șoferilor ce apreciază calitatea, tânărul având colaborări cu reprezentanțe auto cunoscute, în situațiile excepționale în care un anumit serviciu nu poate fi oferit de atelier. Mai mult, conducătorii auto pot primi și sfaturi sau îndrumări.

„Noi cosmetizăm interioarele, scoatem mocheta, scos fețe de portieră, se cosmetizează tot, se tratează plasticul, se tratează pielea, se fac tratamente ceramice de piele ca să protejăm mașina să nu se mai zgârie, să nu mai apară crăpăturile, să fie mereu hidratată, se cosmetizează tot. Pe partea de exterior se polishează mașinile, se adaugă ceramic exterior, se oferă garanție de la 3 ani la 9 ani, foliem geamuri, caroserie, deci tot ce ține de cosmetică și protejarea mașinii se poate realiza la noi”, a adăugat Marian Pichiu.

Ieșenii apreciază cosmetica auto

Conceptul de cosmetică auto a început să fie din ce în ce mai vizibil în România, respectiv în Iași. Cu toate acestea, foarte puțini antreprenori reușesc ca raportul calitate-preț să reprezinte o principală caracteristică.

„Am un portofoliu foarte larg de clienți fideli, chiar am contracte și cu persoane juridice, acum vreau să implementez și un nou serviciu, din cauza faptului că mulți șoferi sunt nemulțumiți de spălătoriile din Iași cu angajați ce nu sunt atenți cu mașinile, le zgârie ba cu furtunul de la aspirator, ba cu cârpele murdare și alte lucruri de genul acesta. O să-mi adaug acum un serviciu de spălare interior exterior, un fel de spălătorie de lux, cu prețuri altfel decât cele din colțul blocului, dar cu servicii pe măsură.

Eu am investit și investesc constant în afacere, am 4 luni de când m-am mutat în al doilea spațiu, am totul pregătit în interior, am nevoie și de un spațiu de spălat exterior acoperit pentru că din punctul. Chiar dacă fac asta de câțiva ani și mă ajută 2 băieți, încerc să mă perfecționez zilnic, merg la diverse cursuri.

Anul acesta mi-am mutat activitatea într-un atelier mai mare, văzând că cererea este foarte mare am avut nevoie de un spațiu și mai mare în care am investit și mai mult”, a precizat Marian Pichiu.

Echipa atelierului se comportă la fel cu fiecare vehicul, indiferent de brand sau marcă.

„În momentul de față, în atelier am un Rolls Royce de care trebuie să ne ocupăm, deci lumea are încredere, oamenii nu trebuie dezamăgiți, încrederea este cea mai importantă. Au fost zile în care intram în atelier la 5 dimineața și ieșeam la 2. Stau peste 20 de ore uneori, nu trebuie să-ți bați joc de clienți. Din punctul meu de vedere, e o greșeală enormă, soluțiile nu își mai fac efectul și alte aspecte importante”, a adăugat Marian Pichiu.

Astfel, ieșeanul a dus cosmetica auto la un nivel înalt, bunica fiind cel mai mare fan al său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *