International

Zelenski, ținta unui nou asasinat? Un polonez s-a oferit să ajute Rusia să îl ucidă pe liderul ucrainean în timpul unei vizite în Polonia, susține Serviciul de Securitate al Ucrainei

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Zelenski ținta unui nou asasinat Un polonez s-a oferit să ajute Rusia să îl ucidă pe liderul ucrainean în timpul unei vizite în Polonia susține Serviciul de Securitate al Ucrainei
Zelenski, ținta unui nou asasinat? Un polonez s-a oferit să ajute Rusia să îl ucidă pe liderul ucrainean în timpul unei vizite în Polonia, susține Serviciul de Securitate al Ucrainei

Un cetățean polonez a fost reținut după ce a fost acuzat că s-a oferit să ajute Rusia să îl ucidă pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei acestuia în Polonia, relatează Kyiv Independent.

Bărbatul a fost reținut de autoritățile poloneze, după o operațiune comună a agențiilor de aplicare a legii din Polonia și Ucraina, a declarat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Polonezul, reținut sub acuzația că lucra pentru serviciile de informații străine

Din proprie inițiativă, suspectul a vrut să spioneze securitatea aeroportului Rzeszow din Polonia, cu intenția de a ajuta serviciile ruse de informații să planifice un potențial asasinat al lui Zelenski în timpul vizitei acestuia în Polonia, a spus SBU.

Oficialii nu au precizat dacă Moscova a primit de fapt oferta suspectului sau care a fost răspunsul.

Înainte de a fi reținut, SBU și Parchetul General al Ucrainei au notificat Varșovia despre o posibilă tentativă de asasinat și au oferit omologilor lor polonezi dovezi cheie.

Autoritățile poloneze l-au reținut pe suspect și l-au acuzat că lucra pentru serviciile de informații străine. Ancheta este în derulare.

„Acest caz este încă o dovadă că Rusia este o amenințare nu numai pentru Ucraina și ucraineni, ci și pentru întreaga lume liberă”, a declarat procurorul general al Ucrainei Andrii Kostin.

„Regimul criminal al Kremlinului încearcă în mod constant să submineze securitatea europeană și globală”.

Avertismentul lui Zelenski după numeroasele tentative de asasinat la adresa sa

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sugerat la finalul anului 2023 că Ucraina își rezervă dreptul de a-l elimina pe Vladimir Putin în condițiile în care și Rusia ar fi avut un plan care să înlăture conducerea de la Kiev până la sfârșitul anului trecut.

În ceea ce privește numeroasele tentative eșuate ale Rusiei de a-l asasina, președintele ucrainean a declarat că acestea îi amintesc de faimosul film „Ziua cârtiței” din 1993 în care Bill Murray a jucat rolul unui bărbat care retrăiește în fiecare zi aceleași evenimente cotidiene.

Zelenski a comparat de mai multe ori tentativele de asasinare a sa cu filmul respectiv, inclusiv într-un interviu acordat la câteva luni după începerea invaziei rusești.

Comentarii
  • Inscenare marca Zelensky !
    Daca rusii il voiau mort pe poponarul drogat l-ar fi executat de mult, nu ar fi asteptat ca un polonez spurcat din gasca KM sa se faca a-l lichida pe Mascarici ca sa-i creasca punctele electorale ca victima.

    ,,Rușii plănuiesc mișcări foarte mari. Surse rusești ale FSB spun că agenții lor vizează familiile Rothschild/Rockefeller etc. Comisia de Investigații Rusă spune că ancheta lor penală privind recentul atac terorist de la Moscova a stabilit că „fondurile au fost primite prin organizații comerciale, cum ar fi compania de petrol și gaze Burisma Holdings care operează în Ucraina”. Burisma, după cum se știe, este legat de Hunter Biden, care este un front pentru legătura Rockefeller/Rothschild KM. „Așa va rămâne în istorie: un regim inuman și mizantropic de teroriști și naziști care au trădat interesele poporului lor și i-au sacrificat pentru banii occidentali și îndemnuri pentru Zelensky și cercul său interior”, spune ambasadorul Reprezentantului Permanent al Rusiei la Națiunile Unite Vasily Nebenzya. Într-un exemplu recent de „inumanitate”, rezultatele testelor oficiale arată că o moarte în masă a păsărilor a fost cauzată de HRANIREA CU CEREALE UCRAINENE CARE AU FOST OTRAVITE IN MOD DELIBERAT, potrivit informațiilor poloneze. Problema Ucrainei este doar o parte a unei investigații mult mai ample a FSB-ului rus al KM. Ei au descoperit istoria ascunsă a operațiunii de distrugere a Uniunii Sovietice, iar traseul duce direct la Glencore Commodities. Acesta este frontul Rothschild care controlează acum și Banca Vaticanului, Banca Japoniei etc. Se pare că Rothschild (prin liderul lor Marc Rich) au înființat case comerciale în Elveția care au cumpărat petrol sovietic, aluminiu, zinc, crom, oțel etc. „pentru doar 5% până la 10% din valoarea de piață, apoi au vândut marfa. prin casa sa de tranzacționare elvețiană la valoarea de piață și a făcut diferența.”
    De-a lungul timpului, acest program „a evoluat în afaceri de operare pentru venituri în afara bugetului și, de acolo, în căi de scoatere de fonduri pentru pensionarea în siguranță sau revenirea politică a liderilor comuniști în conflict. Liniile de activitate au ajuns să includă spălarea banilor, traficul de arme și droguri și alte activități pur criminale. În scurt timp, informațiile, afacerile, politica și criminalitatea s-au încețoșat indistinguit unele în altele.” După ce această schemă a falimentat Uniunea Sovietică în 1991, jafurile s-au intensificat. Lloyds of London estimează că între 1993 și 1998 au fost jefuite din Rusia între 200 și 500 de miliarde de dolari. Un jucător cheie în această schemă a fost Vladimir Putin ORIGINAL. A fost șeful departamentului de administrare a proprietăților prezidențiale al Rusiei din iulie 1996 până în martie 1997. Acolo a fost responsabil atât pentru proprietatea fostei Uniuni Sovietice, cât și pentru proprietatea Partidului Comunist în valoare de sute de miliarde de dolari. „Putin a creat scheme care implică Joint Ventures, SRL-uri și JSC-uri ca societăți-paravan pentru a revendica mize mari în transferul proprietății de stat către alte persoane și entități: de exemplu, în Germania de Est, a închiriat în mod fraudulos uriașul centru cultural al Rusiei în Berlinul unei companii pentru aproape nimic, dar compania a închiriat apoi clădirea pentru o sumă foarte mare. Putin a băgat în buzunar banii pe care compania i-a primit din închirierea scumpă”. O mare parte din această operațiune a fost derulată prin Banco del Gottardo, un succesor elvețian al notoriului Banco Ambrosiano al lui Roberto Calvi. Cu alte cuvinte, era un front al Băncii Vaticanului. Majoritatea banilor jefuiti au ajuns la Londra, spun sursele FSB.
    Procurorul șef al Rusiei, Yuri Skuratov, a descoperit această schemă în februarie 1999. Putin a ripostat printr-o campanie de defăimare care a inclus lansarea unui videoclip în care „Skuratov ar fi întreținut sex cu două prostituate”. Acesta este motivul pentru care Putin a fost judecat si executat in 2010 și înlocuit cu avataruri loiali Bisericii Ortodoxe Ruse. Au preluat operațiunile sale și au oprit jefuirea Rusiei… Surse ruse ale FSB spun că lucrează metodic pentru a descoperi întreaga rețea criminală Rothschild/Rockefeller și vor avea ca scop să obțină dreptate, inclusiv returnarea fondurilor furate și urmărirea penală a infractorilor responsabili. Aceasta este doar una dintre rețelele care se apropie de Rothschild, Agnelis, Rockefeller și alte familii KM…’’

Adauga un comentariu