Cancan ultimă oră

Zi mare în familia Oanei Roman! „Am avut emoții mai mari decât când am născut”

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zi mare în familia Oanei Roman Am avut emoții mai mari decât când am născut
Oana Roman si fetita ei alaturi de sot

Zi mare în familia Oanei Roman. Isabela, fetița cuplului Oana Roman și a lui Marius Elisei a început o nouă etapă din viața ei – prima zi de școală. A fost o zi extrem de emoționantă, dar nu atât pentru fetiță, cât pentru părinții ei. Oana Roman a spus că a avut emoții mai mari decât atunci când a născut-o.

Prima zi de școală pentru fetița Oanei Roman

Pe 15 septembrie, fetița Oanei Roman a mers pentru prima dată la școală. A fost prima ei zi cu ghiozdanul în spate, în colectiv, într-un mediu nou, iar mama ei a avut mari emoții. Oana Roman a împărtășit gândurile cu fanii de pe Instagram. Le-a scris acestora că indiferent de câte cărți a citit și câtă educație a primit, nu a știut cum să îi explice fetiței sale
că va merge pentru prima dată la școală și va intra singură să cunoască o învățătoare căreia nu îi va vedea fața. Mai mult, va avea colegi pe care nu îi va putea recunoaște, pentru că vor avea mască de protecție.

„(…) Se va trezi singură, într-un loc străin, cu oameni străini cărora nu le va putea vedea decât ochii. Așa va fi, pentru ea și sute de mii de alți copii, prima zi de școală din viața lor”, a spus Oana Roman, fiica fostul premier Petre Roman.

15 septembrie a fost ziua cea mare pentru învățământul românesc. Elevii s-au reîntors la școală, într-un mediu total diferit de cel cu care erau obișnuiți. Poate mai greu a fost pentru copiii care azi au auzit pentru prima dată clopoțelul. Și-au cunoscut învățătorii și colegii după ochi, pentru că toți au purtat măști de protecție.

Totodată, a fost primul an în care copiii nu au avut voie să aducă de acasă, flori cadrelor didactice. Au intrat în școală după un triaj epidemiologic, și li s-a spus să păstreze distanța unii față de ceilalți. Așa au și făcut.

Reguli pentru elevi

De acum înainte, ei vor trebuie să respecte și urmeze un set de reguli pentru a se ține deoparte de noul virus. În clase, elevii nu vor avea voie să-și schimbe locul în bănci, nu vor avea voie să atingă lucrurile sau rechizitele colegilor.

În clase și pe holurile școlii, vor trebui să păstreze între ei, distanța de 1 metru, iar în curtea școlii, de cel puțin 1,5 metri. Elevii vor trebui să îți spele mâinile, sau să le dezinfecteze, imediat după ce ating suprafețe care ar putea fi infectate.

Mâinile se spală cel puțin 20 de secunde, cu apă și săpun. Înainte de a pleca de acasă, spre școală, elevii trebuie să își măsoare temperatura. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37, 3 grade Celsius. În caz contrar, părinții au obligația de a anunțat conducerea școlii unde învață copilul, dar și medicul de familie.

Premierul Ludovic Orban, a anunțat astăzi, că starea de alertă în România va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 septembrie.

Tags:
Adauga un comentariu