Eveniment-Social

Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu”, 22 – 24 mai 2024: concert Carla’s Dreams și zeci de evenimente cu sute de premii pentru elevi și studenți

Publicat: 14 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zilele Campusului Tudor Vladimirescu 22  24 mai 2024 concert Carlas Dreams și zeci de evenimente cu sute de premii pentru elevi și studenți
Capul de afiș va fi anul acesta concertul susținut pentru miile de studenți ieșeni de cunoscutul artist Carla’s Dreams

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează o nouă ediție a celui mai mare festival studențesc din România găzduit de o instituție de învățământ superior. La Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu”, între 22 și 24 mai 2024, vor fi organizate jocuri inedite în aer liber, zeci de concursuri cu premii, cursuri de capoeira, cursuri de autoapărare, spectacole de teatru în aer liber și petreceri tematice.

Capul de afiș va fi anul acesta concertul susținut pentru miile de studenți ieșeni de cunoscutul artist Carla’s Dreams.

Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu”, 22 – 24 mai 2024

Festivalul va continua manifestările care au devenit tradiție. În primul rând, și ediția de anul acesta va debuta cu deja-cunoscutul Cross TUIASI, în care sute de studenți și profesori vor alerga pe un traseu prestabilit printre căminele din campus. Scopul principal va fi cel de promovare a mișcării și a unui stil de viață sănătos, dar participanții care vor alerga cu cele mai inedite costumații vor avea șansa de a primi la final unul dintre zecile de premii puse la dispoziție de sponsorii și partenerii universității.

Zilele Campusului „Tudor Vladimirescu” vor funcționa ca un veritabil festival în aer liber: va exista inclusiv o zonă amenajată cu street-food, cât și patru puncte de unde pot fi achiziționate băuturi răcoritoare. La fel ca la edițiile precedente, „inima festivalului” se va afla în zona căminelor T9-T10-T11, unde vor fi organizate mai multe jocuri la care pot participa studenții TUIASI, în cadrul „Garden Party”, organizat în colaborare cu Viață de Student.

„Cu fiecare ediție, acest eveniment a crescut, s-a diversificat în activități și atracții pentru studenți și a devenit tot mai aproape de ceea ce dorim să devină, și anume cel mai mare festival studențesc din țară. Evident, festivalul este susținut de numeroși parteneri din mediul economic, autorități și instituții locale. Ceea ce este inedit în acest an, în afara programului care include un spectacol senzațional cu una dintre formațiile de muzică de top, este includerea Zilelor Campusului în «10 Days of INGENIUM», eveniment care reunește la TUIASI cele 10 universități europene partenere în Consorțiul INGENIUM. În acest mod putem oferi studenților europeni participanți o imagine de ansamblu a vieții de student la Politehnica ieșeană, din amfiteatre și laboratoare, în energia extraordinară a campusului nostru”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Cum festivalul din acest an se suprapune și cu finala UEFA Europa League, care se va disputa miercuri, 22 mai, între Atalanta şi Bayer Leverkusen, universitatea va organiza o vizionare a meciului în aer liber, pe un ecran de 4,5 x 2,5 metri. Tot miercuri, în prima zi de concurs, se remarcă și o nouă apariție în cadrul Zilelor Campusului „Tudor Vladimirescu”: o competiție de Beer Pong, la care se pot înscrie până la 128 echipe mixte (băiat + fată), câștigătorii urmând a fi premiați.

Și anul acesta universitatea extinde un sprijin, în cadrul Zilelor Campusului „Tudor Vladimirescu”, către elevii din comunitățile defavorizate. Joi, 23 mai, 500 de elevi din județele din Moldova vor ajunge la Iași ca să experimenteze ce înseamnă o zi din viața unui student inginer sau arhitect. Aceștia vor fi transportați din fața școlii până în campus și înapoi de către TUIASI, vor participa alături de studenți la toate manifestările din cadrul festivalului, vor mânca la cantină, vor participa la o prezentare a facultăților Politehnicii ieșene și vor avea posibilitatea de a vizita laboratoarele universității.

Printre evenimentele care vor avea loc joi în campus se numără și un spectacol de teatru în aer liber, susținut de artiștii Ateneului Național din Iași, cât și o reprezentație și cursuri de capoeira. Trupele de luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Inspectoratului Județean de Poliție Iași vor avea o serie de prezentări și vor organiza, la rândul lor, cursuri de auto-apărare. Seara, pe scena special amenajată, vor urca cei de la Gașcă Chitară Grozăvești, de la ora 20.00, iar de la ora 21.00 va cânta „Carla’s Dreams”.

Vineri, 24 mai, festivalul continuă cu două petreceri tematice. „Flashback Party” pentru profesori și absolvenți ai universității, cu denumirea „Back to the ’80s în atmosfera «Tudorului» retro”, care va avea loc de la ora 21.00, și Neon Madness Party – Colorful Campus, organizat în colaborare cu „Sesiunea de Noapte” – cea mai mare petrecere studențească organizată în aer liber, de la ora 23.00. Ambele vor fi organizate în campus, în parcul dintre căminele T9-T10-T11.

„Studenția este o etapă extrem de frumoasă care ne inspiră, ne oferă prietenii trainice și amintiri de neuitat. Suntem încântați să susținem acest festival care oferă studenților oportunitatea de a socializa și celebra împreună. PHINIA România este alături de Universitatea Tehnică în proiecte educaționale și partenerul studenților care își doresc cariere autentice în inginerie. Ne bucurăm să fim susținătorii acestui festival dedicat tinerilor care demonstrează că studenții știu să se distreze la petrecerile din campus”, afirmă Dan Țețu, director general PHINIA România.

Lista completă a evenimentelor, locurile și orele de desfășurare poate fi consultată pe site-urile www.tuiasi.ro și www.campus.tuiasi.ro. Festivalul organizat de TUIASI este implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași, sponsorul principal al festivalului este compania PHINIA România, iar Primăria Municipiului Iași a asigurat co-finanțarea manifestărilor.

Adauga un comentariu