Eveniment-Social

Zilele Seminarului de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” și în parohiile de catolici din Dieceza de Iași

Publicat: 15 mart. 2021
Institutul Teologic Romano-Catolic
În perioada 19-21 martie 2021 au loc Zilele Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași

În perioada 19-21 martie 2021 au loc Zilele Seminarului Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași. În cadrul acestora, liceenii de clasa a XII-a și cei care au absolvit liceul au posibilitatea să trăiască o profundă experiență vocațională la Seminar. Aceștia sunt invitați să participe fizic sau on-line la acest eveniment. Tema acestor zile în acest an va fi: „Unul este Tatăl vostru, iar voi toți sunteți frați”

Zilele Seminarului de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași sunt programate între 19-21 martie 2021. Cu acest prilej, seminariștii de clasa a XII-a și cei care au absolvit liceul au posibilitatea să trăiască experiență vocațională aparte în instituție. Ei sunt invitați să participe, fizic sau on-line, la acest eveniment. Tema acestor zile în acest an va fi:

„Unul este Tatăl vostru, iar voi toți sunteți frați”. În acest sens, apelăm și la bunăvoința preoților vicari și parohi pentru a-i sensibiliza pe acei tineri care simt în sufletul lor chemarea, să traiască un weekend altfel la Seminar. Pe parcursul celor trei zile ei vor avea posibilitatea să experimenteze momente din viața unui seminarist, să trăiască clipe de apropiere de Domnul, dar și să primească un ajutor pentru a discerne chemarea Mântuitorului în viața lor. Pot participa tineri «băieți» cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani”, arată cei de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași.

Din programul Zilelor Seminarului vor face parte Sfânta Liturghie de hram, întâlniri cu seminariștii, cu părintele rector, cu părinții spirituali și formatori

Din programul Zilelor Seminarului vor face parte Sfânta Liturghie de hram, întâlniri cu seminariștii, cu părintele rector, cu părinții spirituali și formatori, momente de rugăciune, prezentarea Seminarului și a capelei, momente transmise on-line, vizitarea Iașului și altele. Pentru că trăim în timp de pandemie, în acest an oferim și posibilitatea participării on-line celor care doresc. Existând și această posibilitate, dorința este ca prin Zilele Seminarului mesajul să ajungă și la grupurile de ministranți din parohiile Diecezei.

Întâlnirea de sâmbătă (20 martie 2021), on-line, va include printre altele salutul episcopului Diecezei de Iași, Preasfințitul Iosif Păuleț

În acest sens este solicitat sprijinul părinților parohi și vicari să invite grupul de ministranți să urmărească în sala de cateheze momentul de sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 11:00 la ora 12:00. Momentul va fi difuzat și de ERCIS Media. Pe parcursul acestei ore este programat și un program interactiv cu ministranții, folosindu-ne de platforma on-line Cisco Webex.

„Întâlnirea de sâmbătă, on-line, va include printre altele salutul episcopului Diecezei de Iași, Preasfințitul Iosif Păuleț, și al rectorului, un video cu viața Seminarului, mărturii, cântece etc. Pe parcursul întâlnirii vom da cuvântul grupurilor de ministranți din parohii. Pentru o bună organizare a acestui moment, parohiile care doresc să participe sau să interacționeze cu noi printr-un scurt mesaj creativ de maximum un minut se pot înscrie”, mai arată cei de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași.

Adauga un comentariu