Eveniment-Social

Ziua Veteranilor din teatrele de operații, comemorată de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași – FOTO

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua Veteranilor din teatrele de operații comemorată de Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt din Iași - FOTO
Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași a comemorat Ziua Veteranilor din teatrele de operații
În Armata României se sărbătorește astăzi ,,Ziua Veteranilor din teatrele de operații”, zi instituită în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au luptat în teatrele de operații.
Cu acest prilej, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” și Batalionul 151 Infanterie „Războieni” au organizat astăzi, intr-un format foarte restrâns, ceremonii militare în care i-au comemorat pe cei trei eroi ai noștri. Respectându-se toate măsurile de protecție împotriva virusului Sars-Cov-2 au fost oficiate servicii religioase și s-au depus coroane de flori la Monumentul dedicat Eroilor din teatrele de operații din cazarma ,,lupilor negri”, dar și la mormântul lui Bogdan-Valerian Hâncu din Cimitirul Eternitatea.
La data de 11 noiembrie 2003 își pierdea viața eroul sublocotenent (p.m.) Iosif-Silviu Fogorași, în urma unui atac insurgent, fiid primul militar român căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Trei zile mai târziu se stingea din viață și eroul sublocotenent (p.m.) Mihail Anton Samuilă, grav rănit în acel atac. Cei doi militari erau pe atunci în misiune cu Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni”.
Trei ani mai târziu, la data de 27 aprilie 2006, cădea la datorie sublocotenentul (p.m.) Bogdan-Valerian Hâncu, alături de alți 4 colegi italieni, în timp ce executau o misiune de patrulare în teatrul de operaţii din Irak.
Cinste şi onoare memoriei lor!
Adauga un comentariu