Local

Zona Copou este invadată de chioșcurile de cafea! Ieșeanul Raul Lascarache a investit 10.000 de euro. A strâns bani din nunți, botezuri și cununii

Publicat: 20 mart. 2021
Poza cu chioșcul și cu Raul Lascarache îmbrăcat cu o cămașă. Raul toarnă lapte într-un pahar. Două poze cu modele în cafea realizate de Raul
Un tânăr din Iași a reușit să-și deschidă afacerea mult dorită. Raul Lascarache a tras din greu patru ani de zile pentru a ajunge la cest nivel. Acum, următorul obiectiv este să poată deschide cât mai multe chioșcuri sau chiar o cafenea

Un tânăr din Iași a reușit să-și îndeplinească visul. După patru ani de experiență ca barista, acum și-a deschis propriul chioșc de cafea. Raul Lascarache vrea ca în viitorul apropiat să se extindă mai mult

În plină pandemie de COVID-19, un tânăr din Iași și-a deschis o mică afacere în zona Copou, „Coffe Mood”. Raul Lascarache, în vârstă de 24 de ani, visează de patru ani să poată înființa o astfel de afacere. Cu propriile puteri și cu puțin ajutor din partea familiei, Raul își vede visul împlinit. A deschis un chioșc, unde vinde diverse sorimente de cafea, de mai bine de 3 săptămâni.

În această perioadă a reușit să achite stocurile de marfă și să achite chiria. În puținul timp liber rămas, Raul se ocupă de pasiunile sale: fotografia și sala de forță. Tânărul antreprenor a fost nevoit să pună bani deoparte, pentru a nu apela la un fond european sau un împrumut la bancă. Raul a lucrat ca barista timp de patru ani. În acești ani a reușit să acumuleze o experiență importantă în domeniu. Costurile afacerii se învârt în jurul sumei de 10 mii de euro.

Raul Lascarache a strâns banii cu ajutorul altui loc de muncă

Pentru a strânge acești bani, Raul Lascarache a fost nevoit să-și găsească alt job. După terminarea liceului, tânărul ieșean și-a cumpărat un aparat foto de calitate și a fost contactat pentru mai multe evenimente: nunți, botezuri, cununii, majorate și ședințe foto. Din cariera de fotograf a reușit să strângă aproximativ 5.000 de euro, bani care i-au prins foarte bine pentru deschiderea afacerii. Cu ajutorul Alinei, viitoarea soție, dar și a viitorilor socri, tânărul antreprenor a reușit să strângă 10.000 de euro. Raul a fost atras de această meserie încă din timpul liceului. Diferitele modele din cafea l-au impresionat și totodată i-au stârnit interesul.

„Lucrez în domeniu de patru ani. Am lucrat în două locuri ca barista, primul job l-am avut aici în Copou. Și al doilea job l-am avut în zona Tătărași. De asta am decis să-mi deschid în Copou, pentru că altfel e fluxul de oameni aici. Fără ajutorul viitoarei mele soții, a părinților și a socrilor, nu cred că aș fi reușit să-mi îndeplinesc visul așa repede. De mic copil am apreciat această meserie, din vremea liceului mai exact. Mi-a plăcut foarte mult această idee de afacere și am zis că trebuie să o fac”, a declarat Raul Lascarache, patron Coffe Mood.

Tânărul antreprenor este mulțumit de realizările din afacere

Raul Lascarache nu se aștepta ca afacerea să se contureze în scurt timp. În cele trei săptămâni de la deschidere, cafelele se vând pe bandă rulantă. Nici vremea nefavorabilă nu-l oprește pe tânărul antreprenor să vândă cât mai multe cafele, ceaiuri sau ciocolate calde. În primul an, Raul vrea să se axeze pe promovarea afacerii. Cu ajutorul platformelor de socializare Instagram și Facebook, chioșcul de cafea a devenit destul de popular. Pe lângă prietenii care îl ajută cu promovarea, Raul are și avantajul prețurilor accesibile. Cafeaua este produsul principal și totodată și cel mai ieftin, 5 lei. Însă cea mai scumpă băutură este un flatwhite (sortiment de cafea – n.r.), ajunge la 10 lei. În weekend, vânzările merg cel mai bine, deoarece în zona în care este amplasat chioșcul, vadul este foarte bun. În ajutorul tânărului antreprenor a sărit sora lui, Ivona Lascarache.

„Sincer să fiu, am crezut că în prima lună nu o să-mi scot banii pe care i-am investit în marfă. Sunt mulțumit, profitul pe care l-am avut în aceste trei săptămâni chiar este peste așteptări. Am mulți prieteni care îmi pun afacerea pe conturile lor de socializare. Momentan nu am alți angajați, suntem doar eu și sora mea. La ea m-am gândit prima dată când am realizat că mai am nevoie de un om”, a mai declarat Raul Lascarache.

Tânărul antreprenor nu vrea să se oprească aici, visează să aibă o cafenea sau chiar un lanț de astfel de chioșcuri. Pentru tânărul antreprenor, cafeaua a devenit un stil de viață și se bucură când clienții îi apreciază munca. Raul caută noutate și diversitatea și abia așteaptă să deschidă alt punct de lucru.

Comentarii
 • Sora, socrii, parintii, sotia…..exact ca in Parcul Expo unde toata familia lui Harabagiu Vasile (futu-l in gura cu tot neamul) vinde gogosi si nu elebereaza bon: EVAZIUNE!!!

 • Sa imi spuna si mie cine a primi factuea pe pozele de la nunta sau cumatrie????
  Vedeti, cam despre asta e vorba, o foaie numita contract, prestari servicii fara acoperire egala, RUPTA dupa terminarea!
  Da, EVAZIUNE FISCALA e in floare, chiar la toti care se ocupa de nunti, flori, sala, mancare, MUZICA, orice alta demonstratie, dans sau altceba in timpul nuntii.
  #rezist
  Felicitari tanarului MIC evazionist!

 • Ce sa povestim…evaziune fiscala. 😂 Dar cand politicienii ne fura nu mai sariti de fund in sus. L-ati vazut pe tanarul asta ca a reusit ceva si in loc sa il incurajati ca a reusit sa construiasca ceva pentru viitorul sau si poate inspira si pe alti tineri sa faca lucrul acesta, pe voi va doare capul de evaziunea fiscala. 😂

 • Politicienii nu spun de unde fura. Poate baiatul a taiat chitante si poate dovedi banii investiti. ANAF ar trebui la toti sa faca astfel de verificari PROVENIENTA BANILOR !,!!
  Toti ne dorim sa avem lucruri frumoase in oras, dar nu din bani de evaziune, nu din CAMATARIE, nu din PROSTITUTIE, nu din DROGURI!
  DAR stai linistit ceilalti stau ascunsi, nu ies in ziare si mai si zic de unde au bani.
  Ceilalti ii vezi dupa masini, simplu de interogat, dar Iasul a devenit un fel de masina de spalat bani NEGRI, din diferite activitati ILEGALE sau NEFISCALIZATE!
  #NU E HATE, am si spus, felucitari tanarului si chiar trebuie incurajat, cumparat de la el!

Adauga un comentariu