Remedii naturiste

12 avantaje ale kombucha: nu ingrasa si trateaza o multime de boli

Publicat: 18 mart. 2021
kombucha
Kombucha ar reduce durerile articulare și osteoartrita.

Kombucha este alcătuita din mai multe specii de bacterii și drojdii, care sunt bune pentru corpul nostru, adică ne echilibrează flora intestinală pentru a lupta împotriva bacteriilor rele. Aceasta bautura miraculoasa contine bacterii acide, care poartă în special numele dulci de Gluconacetobacter, Acetobacter sau Lactobacillus; drojdii, în special Zygosaccharomyces sau Candida.

Avantajele kombucha: nu ingrasa si trateaza o multime de boli

Probiotice pentru a vă usura tranzitul

Probioticele sunt bacterii care locuiesc în flora intestinală și sunt benefice pentru corpul dumneavoastră, deoarece luptă împotriva bacteriilor rele. Acestea sunt astfel utilizate împotriva constipației, diareei, sindromului intestinului iritabil, infecțiilor vaginale sau chiar pentru a ajuta la pierderea în greutate!

În suplimentele alimentare există probiotice, dar și probiotice naturale, obținute adesea prin fermentarea alimentelor. Acesta este cazul kombucha, care conține probiotice obținute din fermentație. Kombucha are astfel beneficii pentru flora intestinală și pentru tranzit.

Pentru a vă facilita digestia

Cine spune probiotice spune o mai bună asimilare a nutrienților din tractul digestiv și, prin urmare, o digestie mai bună! Acest rol este amplificat de prezența enzimelor care, după cum am văzut, permit descompunerea anumitor nutrienți în timpul fazei digestive.

Beneficiile kombucha asupra sistemului digestiv sunt de așa natură încât pot ajuta la prevenirea ulcerului intestinal și gastric.

Sprijin pentru pierderea în greutate: kombucha nu ingrasa!

Unele studii au arătat că kombucha ar avea beneficii asupra greutății, prin inhibarea depozitării grăsimilor și jucând un rol împotriva colesterolului. Imbunătățind digestia și tranzitul, există șanse mari ca kombucha să ne ajute să slăbim. De asemenea, kombucha nu va face glicemia să crească, un pahar de kombucha conține mai puțin de 30 de calorii! Kombucha face posibilă satisfacerea poftei de băuturi cu zahăr, fără inconveniente.

Elimina colesterolul rău

Kombucha permite accentuarea rolului markerilor împotriva colesterolului LDL și promovarea colesterolului bun. Acesta se bazează în principal pe ceai, despre care se știe că combate colesterolul rău și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Kombucha, un aliat împotriva diabetului?

În conformitate cu acțiunea sa împotriva colesterolului rău, kombucha a fost studiat si în diabetul de tip 2. Ceaiul kombucha ar reduce nivelul zahărului din sânge la șobolani. Cu toate acestea, acest lucru îi face pe cercetători să spună că kombucha este un bun candidat în prevenirea și tratamentul diabetului.

Antioxidanți pentru a combate îmbătrânirea celulelor

Kombucha este făcut din ceai, cel mai adesea negru, dar uneori și verde. Rolul de a arde grăsimile ale ceaiului verde este bine cunoscut, dar cealaltă mare calitate a ceaiului este concentrația sa ridicată de polifenoli care acționează ca antioxidanți.

Când nu aveți suficienți antioxidanți pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, dezvoltați ceea ce se numește „stres oxidativ”. Astfel, antioxidanții evită stresul oxidativ și vă protejează împotriva îmbătrânirii celulare și, prin urmare, a bolilor, în special a cancerului, pe lângă menținerea pielii tinere!

Datorită fermentației, există și mai mulți antioxidanți în kombucha decât în ​​ceai.

Un ficat protejat

Kombucha protejează ficatul împotriva substanțelor toxice la care este expus. Aceasta se numește hepatoprotecție.

Studiile (efectuate pe animale etc.) au arătat că ceaiul de kombucha protejează ficatul împotriva numeroaselor surse de poluare, în special de medicamente precum paracetamol sau chiar tetraclorură de carbon care se găsește în anumiți agenți de curățare și aflatoxină. Cercetătorii concluzionează că proprietățile kombucha pot fi utile în prevenirea bolilor hepatice datorate stresului oxidativ, prin reducerea toxicității hepatice cu până la 70%.

Ficatul este un organ crucial pentru digestie, pentru eliminarea toxinelor, dar și pentru descompunerea grăsimilor, asimilarea vitaminelor și mineralelor și transformarea excesului de glucoză ingerată în glicogen pentru a-l păstra (în umflături, pentru a o pune simplu).

Detoxifiere

Dincolo de rolul său hepatoprotector, ceaiul de kombucha ne protejează corpul împotriva toxinelor: prin urmare, acționează ca un scut asupra ficatului, dar și pancreasului sau stomacului. Acest lucru se datorează parțial concentrației sale ridicate de acid glucaric, care ar putea chiar ajuta la prevenirea cancerului.

Un sistem imunitar concret

Întotdeauna legat de conținutul ridicat de antioxidanți din kombucha, are beneficii imune. Acest lucru se datorează atât probioticelor, acidului glucaric (denumit și acid zaharic sau DSL – nu se găsește în ceaiul nefermentat, ci doar în kombucha), cât și vitaminei C, care nu numai că ne protejează împotriva bolilor, ci, în plus, ne stimulează sistemul imunitar, astfel încât devine o barieră de netrecut.

Un antimicrobian puternic

Acidul acetic, produs de fermentație, are o puternică putere antimicrobiană. Cercetările au evidențiat alte microorganisme care se activează împotriva microbilor în ceaiul de kombucha, în special împotriva candidei, această celebră drojdie care dăunează pielii, gurii sau vaginului sau, mai rău, asupra organelor vitale. Unii chiar merg până acolo încât spun că, datorită proprietăților sale, kombucha ar putea fi utilizat în locul antibioticelor.

O armă anti-artrită?

Kombucha ar reduce durerile articulare și osteoartrita. Glucozaminele cresc producția de acid hialuronic, al cărui rol este de a ne proteja și lubrifia articulațiile, precum și de colagen, care conferă țesuturilor noastre rezistență la întindere. Prin urmare, kombucha are beneficii împotriva osteoartritei și ameliorează durerea care poate fi resimțită la nivelul articulațiilor.

Speranta in prevenirea cancerului?

Kombucha are proprietăți antioxidante puternice, care acționează prin urmare în prevenire. In testele efectuate în eprubete, ceaiul de kombucha a demonstrat o acțiune împotriva proliferării celulelor canceroase, ceea ce i-a făcut pe cercetători să spună că ar putea fi utila în prevenirea și tratamentul cancerului de prostata. Acidul glucaric este cel care joacă un rol în reducerea riscului de cancer.

Adauga un comentariu