Vocea farmacistului

12 motive pentru a inlocui cacaua cu carobul

Publicat: 30 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
12 motive pentru a inlocui cacaua cu carobul
7

Se spune despre ele ca ar fi fost hrana Sf. Ioan Botezatorul in anii sai de pustnicie, de aceea mai sunt cunosctute si sub numele de „painea Sfantului Ioan„. Roscovele (Ceratonia Siliqua L.) se numara printre cele mai bune surse de proteine vegetale si sunt un aliment non-alergen.

Cum te ajuta roscovul

Pastaile de roscove
(carob) uscate sunt macinate si transformate intr-o faina care seamna foarte bine cu pudra de cacao, dulce in mod natural, aromata si ideala in preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali si sanatosi. Pentru copii este mai sanatoasa decat cacaua. Iata cateva motive pentru a inlocui cacaua cu pudra de carob:

1. Pudra de roscove are o puritate maxima.
Cacaua nu poate fi purificata 100%. Ea mai contine peri si fecale de animale.

2. Carobul contine proteina completa si fier, magneziu, sodiu, natriu.
Cacaua contine proteine si magneziu, insa poate contine si plumb si nichel.

Pudra de cacao versus pudra de roscove

3. Pudra de roscove este o importanta sursa de calciu.
In plus, contine mult calciu (348 mg%) si putin fosfor (79 mg%). E important ca raportul calciu/fosfor din organism sa fie peste 1,7, pentru absorbtia calciului. Ceea ce in cazul carobului se intampla.

Cacaua este un eliminator de calciu din organism. Are putin calciu (51 mg%) si foarte mult Fosfor (685 mg%), ceea ce impiedica absorbtia calciului. In plus, contine teobramina, cafeina si teofilina, substante puternic eliminatoare de calciu.

4. Pudra de roscove este un aliment alcalin, care introduce bazicitate in organism (bacteriile si virusurile se dezvolta doar in mediul acid).
Cacaua in stare pura introduce aciditate in organism si stimuleaza aciditatea gastrica.

5. Pudra de roscove are un nivel antioxidant enorm, mai mare decat cacaua.
In plus, nu-i scade prin prelucrare.
Si cacaua are un nivel antioxidant mare, dar care scade in urma prelucrarii prin prajire si fermentare.

6. Carobului nu-i trebuie adaugat indulcitori pentru a-i da gust bun.
Are zaharuri proprii, similare celor din fructe. Nu contine gluten sau lcatoza.
Cacaua are un gust nativ amar intens, de aceea trebuie adaugat zahar, indulcitori si/sau derivate lactate (zer).

De ce e foarte sanatoasa pudra de roscove

7. La carob, indicele glicemic e foarte mic, 15%.
La cacaua, indicele glicemic e mic, 20%.

8. Carobul poate fi consumat in siguranta de persoanele cu astm, boli alergice sau auto-imune si cancer.
Cacaua este hiper-alergizanta. Persoanele alergice, astmaticii si cei cu boli autoimune ar trebui sa nu consume cacaua sau derivate.

9. Pudra de roscove contine pectine care previn si trateaza boala de reflux gasto-esofagian.
Cacaua contine baze xantice care determina boala de reflux gastro-esofagian.

10. Carobul inihba dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene. In plus, contine acid galic, care actioneaza ca si analgezic, anti-alergic, anti-bacterian si anti-viral.
Cacaua stimuleaza dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene. Stimuleaza astmul bronsic, rinitele alergice, infectiile acute/cronice de cai respiratorii.

11. Carobul nu are efect excitant si nici iritant. Creste toleranta gastrica si pentru alte elemente, ajuta digestia, previne diareea si balonarea.
Cacaua are un important efect excitant, iritant mai ales prin cafeina continuta.

12. Pudra de roscove scade nivelul colesterolului.
Si cacaua degresata scade colesterolul.

Adauga un comentariu