Remedii naturiste

12 remedii naturale cu bicarbonat de sodiu pe care trebuie să le cunoașteți

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
12 remedii naturale cu bicarbonat de sodiu pe care trebuie să le cunoașteți
Există multe remedii pentru tratarea aftelor, iar bicarbonatul de sodiu este unul dintre ele!

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare remedii naturale. Descoperă 12 remedii casnice pe bază de bicarbonat de sodiu care vor vindeca o serie de afecțiuni si te vor ajuta sa iti cureti casa! Prezent în fiecare dulap și foarte economic, proprietățile sale medicinale te vor uimi!

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru balonare și arsuri la stomac

După masă, aveți stomacul umflat cu gaze? Bicarbonatul de sodiu este remediul natural pentru tine! De fapt, pH-ul său alcalin ajută la neutralizarea unei părți din aciditatea stomacului și la digestie. Este suficient să diluați o linguriță de pulbere albă într-un pahar cu apă. Dacă este posibil, adăugați câteva picături de suc de lămâie și beți-l cu 30 de minute înainte de masă.

Gargară împotriva aftelor

Există multe remedii pentru tratarea aftelor, iar bicarbonatul de sodiu este unul dintre ele! Fie că se afla pe buză, limbă sau în interiorul gurii, afta nu se va extinde daca veti folosi o apă de gură făcută din 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduță. Folosita dimineața, la prânz și seara, după spălarea dinților, aceasta tratează și luptă împotriva respirației urât mirositoare. Prin urmare, este un aliat complet!

Împotriva herpesului

Într-un castron mic, faceți o pastă cu apă și bicarbonat de sodiu, apoi adăugați o picătură de ulei esențial niaouli. Asigurați-vă că nu sunteți alergic sau nu aveți nicio contraindicație! Apoi aplicați acest amestec într-un strat gros pe cos și lăsați-l să acționeze 10 minute înainte de clătire.

Bicarbonatul, printre cele mai bune remedii împotriva bataturilor

Calcaiele picioarelor sunt foarte uscate și acoperite de piele moarta, iar degetele de la picioare suferă de bataturi? Scrubul cu bicarbonat de sodiu va fi util. Realizat o dată pe săptămână, îți va face pielea foarte moale! Puteți freca pielea cu o pastă de bicarbonat de sodiu cu apă sau pur și simplu adăugați-o în gelul de duș dacă doriți un efect de înmuiere mai puțin agresiv.

Pentru mahmureală

Între iritabilitate, dureri de cap, oboseală și greață, o mahmureală după o noapte de beție poate fi deosebit de dificil de rezolvat. Pentru a vă simți mai bine, amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Apoi adăugați sucul unei lămâi și o linguriță de miere. Bea acest amestec, apoi repetă o dată sau de două ori pe zi, dacă simți nevoia.

Cataplasmă împotriva mușcăturilor de țânțari

Mâncărimea și iritarea în urma unei mușcături de țânțar pot fi deosebit de neplăcute. Bicarbonatul de sodiu este deosebit de eficient. La adulți și copii, deopotrivă, se poate face o cataplasmă cu puțină pulbere și apă. Puteți adăuga chiar si câteva picături de suc de lămâie. Apoi, lăsați să acționeze 15 minute fără să o atingeți, clătiți fără să frecați și uscați ușor pielea.

Gargară împotriva durerii în gât

Pentru mâncărime în gât, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune remedii. De multe ori se recomandă tratarea durerilor de gât cu gargara cu apă sărată. O linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă călduță va funcționa la fel de bine! Faceți gargară de 3 ori pe zi pentru a vă ameliora simptomele.

Spălarea nasului în caz de răceală

În caz de răceală, ne gândim la ceaiuri de plante cu miere și inhalatii, nu la bicarbonat de sodiu! Și totuși, acest praf are locul său în caz de răceală. Este într-adevăr excelent pentru curățarea nărilor. Pentru a face acest lucru, amestecați o lingură de sare de mare fină și o linguriță de bicarbonat de sodiu în 500 ml de apă fierbinte. Odată ce totul este bine dizolvat, tot ce trebuie să faceți este să vă clătiți nările de 3 până la 4 ori pe zi.

Pentru a calma mâncărimea cauzată de varicelă

Puteți doar să adăugați 2 până la 3 linguri de bicarbonat de sodiu în apa de baie sau să o folosiți ca pastă. După 20 de minute, tot ce trebuie să faceți este să clătiți fără să frecați.

Bicarbonatul de sodiu, unul dintre numeroasele remedii pentru arsurile solare

Dacă arsurile solare nu sunt prea urate, puteți conta pe bicarbonatul de sodiu! Înmuiați o compresă sau o cârpă curată într-un amestec format dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, 250 ml apă rece și aplicați-o pe pielea arsă de soare. Se lasă să acționeze aproximativ 10 minute și se repetă de mai multe ori pe zi, timp de 2 zile.

Util împotriva infecțiilor vaginale

Daca vă confruntati cu mâncărimi și disconfort in urma unei infecții vaginale, pe lângă un tratament medicamentos, utilizați bicarbonat pentru a igiena personală (numai la suprafață) folosind un amestec format dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și 500 l de apă călduță.

Cataplasmă cu bicarbonat de sodiu pentru a negi

Formați o pastă groasă cu apă și bicarbonat de sodiu. Apoi aplicați amestecul pe neg și aplicați un bandaj. Lăsați să acționeze 30 de minute înainte de clătire și repetați de 2 până la 3 ori pe zi până când veruca dispare.

Adauga un comentariu