Eveniment-Social

14 ani de la evenimentul care a îndoliat Brigada Mecanizată din Copou. Sublocotenentul Bogdan Hâncu a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Irak

Publicat: 27 apr. 2020

Eroii nu mor niciodată!

„Sublocotenentul (p.m.) Bogdan Valerian Hâncu a căzut la datorie pe 27 aprilie 2006, în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Irak.

În dimineața zilei de 27 aprilie patrula mixtă italiano-română pregătea o misiune de monitorizare a modului de acțiune a polițiștilor irakieni, instruiți de militarii aliați.

Bogdan Hâncu și-a ocupat locul într-unul din blindatele carabinierilor italieni. Misiunea începuse. Din nefericire, avea să fie fatidică pentru cinci dintre militarii patrulei. O încărcătură explozivă, amplasată de insurgenții irakieni, a distrus unul dintre vehiculele convoiului de blindate. Cei patru militari italieni, precum și românul Bogdan Hâncu și-au pierdut viața. Pentru o cauză nobilă, doreau să dea localnicilor o șansă pentru a-și alege liber viitorul democratic.

Sublocotenentul (p.m.) Bogdan Hâncu a ales să slujească patria ca și părinții săi. Toți colegii lui l-au cunoscut ca pe un camarad atent cu cei din jurul său, harnic și conștiincios, dar mai ales un militar destoinic.

Pentru faptele sale de eroism a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.

Cinste şi onoare memoriei lui!”, transmit reprezentanții Brigăzii Mecanizată din Copou

Comentarii
  • Dumnezeu sa il ierte. Nu are nimeni nimic cu baiatul asta. Intr-o alta ordine de idei, ce cauta armata noastra in teatre de operatii care nu ne apartin, care sunt urmare a distrugerii unor alte tari de catre americani doar pt interesul lor economic?! Americanii s-au dus in Irak sub pretextul ca acolo sunt arme chimice si biologice. Unde sunt acele arme? Nu au gasit macar o grenada chimica sau biologica! In schimb au gasit mult petrol! Ce cautam noi in astfel de razboaie? Nu sunt razboaiele noastre!!! Aveti idee ce sume uriase de bani cheltuie statul roman cu aceste razboaie in strainatate? De ce nu iese presedintele tarii sa spuna ce costuri sunt cu aceste razboaie?! Pentru ca ar iesi lumea in strada si le-ar da in foc! Iar totul sunt bani nationali, nu cumva sa credeti ca ne dau altii acesti bani care sa acopere costurile unor razboaie in alte parti ale lumii catre nu ne apartin!

  • Razboaiele noastre pe meleaguri straine pt intereseul economic al americanilor si jadanilor. Pacat ca mor asa oameni minunati! Nu e bine! Dumnezeu sa il odihneasca in liniste si pace!

Adauga un comentariu