International

14 persoane au decedat în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbuşit – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
14 persoane au decedat în nordul Italiei după ce o telecabină s-a prăbuşit - FOTO VIDEO
Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro

Noi detalii privind bilanțul persoanelor decedate în Italia. Nu mai puțin de 14 oameni au murit duminică, 23 mai 2021, în nordul Italiei, după ce o cabină teleferică s-a prăbușit. Printre victime se regăsesc 5 cetățeni israelieni, dintre care și un copil. Mai mult decât atât, un alt copil se zbate între viață și moarte în aeceste momente. Tragedia s-a produs într-o zonă de altitudine, în timp ce telecabina urca din staţiunea Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, către vârful Mottarone, în regiunea Piemont.

Telecabina se afla în urcare în momentul prăbușirii, la circa 100 de metri de vârful muntelui. Evenimentul nefericit a avut loc după ce un cablu s-a rupt.

În imaginile transmise de pompierii de la fața locului se văd rămăşiţele cabinei care a fost distrusă la impactul cu pământul într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce a îngreunat mult accesul salvatorilor.

Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, cîn care costurile s-au ridicat la peste 4 milioane de euro.

Telecabină prăbuşită, după ce un cablu s-a rupt

Bilanțul tragediei a ajuns, din nefericire, la 14 morți. Unul dintre copiii care erau se aflau în stare gravă, în vârstă de 9 ani, a decedat la spital, anunța presa din Italia.

Potrivit Ministerului de Externe de la Ierusalim, cinci dintre victime, inclusiv copilul, sunt cetățeni israelieni.

Victimele israeliene sunt părinții copilului de 9 ani și micuţul, care locuiau în statul italian, și un alt cuplu, mai în vârstă, care era din Israel. În momentul de fată, nu se știe dacă există o legătură de rudenie între cele două familii israeliene.

Autoritățile italiene au transmis faptul că au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de omucidere multiplă și vătămare prin neglijență, dar în același timp, studiază și ipoteza unui atac la adresa siguranței transportului public, scrie Corriere della Sera.

Un copil se află în stare gravă la spital

Unul dintre copiii răniți grav este intubat şi ventilat mecanic. De asemenea, copilul a avut nevoie de resuscitare.

Telecabina, care pornise din stațiunea Stresa, de pe malul lacului Magiore, era în urcare către vârful Mottarone, un traseu care se face în 20 de minute.

„Telecabina era foarte aproape de a ajunge la Mottarone. La un moment dat, însă, a început să dea înapoi şi, probabil, s-a lovit de pilonul de pe traseul de întoarcere şi a fost proiectată în afară”, a declarat primarul din Stresa, Marcella Severino.

Accidentul tragic s-a petrecut în jurul orei locale 12:30.

Potrivit unor informații, în telecabină s-ar fi aflat 15 persoane. Este exclusă ipotaza unei suprasarcini, întrucât telecabina avea o capacitate maximă de 35 de persoane. Firul s-a rupt, deocamdată din motive necunoscute, în timp ce telefericul se afla într-unul dintre cele mai înalte puncte ale traseului.

Telefericul leagă stațiunea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Reamintim faptul că în anul 2016 zeci de turiști au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit pentru a scoate turiștii din teleferic. S-a direcționat un elicopter, iar în cele din urmă operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes.

Adauga un comentariu