WoW!

15 ani de la moartea Laurei Stoica. Imagini de colecţie cu regretata artistă

Publicat: 03 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
15 ani de la moartea Laurei Stoica. Imagini de colecţie cu regretata artistă
Laura Stoica a murit împreună cu logodnicul ei și viitorul lor copil, într-un accident rutier, în localitatea Sinești

Pe 9 martie se împlinesc 15 ani de la moartea Laurei Stoica. Poreclită fata cu părul de foc, artista se întorcea cu iubitul ei, Cristian Mărgescu, de la un concert susţinut la Urziceni. Viaţa li s-a oprit pentru totdeauna în dreptul localităţii Sineşti. Ziua de 9 martie 2006 avea să devină una de doliu în lumea artistică din România.

Odată cu ei a murit rodul iubirii lor. Laura Stoica era însărcinată şi abia aştepta să aibă un copil. A debutat ca solistă la Festivalul Trofeul Tinereţii de la Amara, din anul 1987, unde a obţinut locul II la secţiunea de interpretare. Apoi a început să participe la multe concursuri de talente din ţară. Tot în anul 1987 este remarcată de către Iulia Merca şi e cooptată într-un turneu, alături de trupele Semnal M şi Riff.

Începe să devină cunoscută în anul 1990, când câştigă Marele Premiu la Festivalul de la Mamaia, tot la secţiunea de interpretare. Celebra melodie „Un actor grăbit” apare în 1991 şi se bucură de un succes colosal. De altfel, este un cântec extrem de ascultat chiar şi în 2021, după atâţia ani de la lansare.

Anii de glorie ai Laurei Stoica au fost în intervalul 1993-1997.

„A fost dintotdeauna, de când s-a impus, o apariție aparte, cu aceste ținute rock, veste cu franjuri din piele, pantaloni scurți din piele, bocanci. Purta ținute care o singularizau și făceau din ea un personaj special”, își amintește Octavian Ursulescu.

Cu cine s-a iubit Laura Stoica

Se spune că primul bărbat pe care l-a iubit enorm a fost Florin Ionescu, cu care s-a şi căsătorit, dar de care a divorţat în 1996. Cererea de căsătorie fusese non-conformistă, pentru că venise de la ea, la vârsta de numai 20 de ani. Şi tot de la ea şi divorţul.

„Pur şi simplu într-un turneu… şi…n-a fost dragoste la prima vedere, dar a fost o simpatie reciprocă, discutăm ore-n şir în timpul deplasărilor cu autocarul. El era foarte simpatic iar eu, zvăpăiata, răspundeam cu deschidere la glumele lui la toate soţiile care-i veneau în minte, în fine la îndrăznelile lui, şi am devenit prieteni.
Aveam prieten pe atunci, dar era o relaţie atât de dificilă… Eu abia venisem în Bucureşti şi căutam ceva serios, dar persoana respectivă n-ar fi vrut să se implice într-o relaţie şi… a profitat Florin. S-a despărţit la rândul lui de prietena lui de atunci. M-a căutat, mi-a spus că e liber, eu i-am spus «în sfârşit». În aceeaşi seară am fost la o petrecere şi ne-am comportat ca doi oameni care se gândesc serios la a deveni un cuplu adevărat..”, povestea Laura Stoica, însărcinată, în luna februarie a anului 2006.

Dezamăgire cruntă

Se pare că dezamăgirea suferită din cauza omului iubit a fost mare, astfel că după puţin timp de nuntă, au şi divorţat.

„Asta a fost una dintre cele mai mari dezamăgiri ale mele pentru că ne-am întors de la Cerbul de aur cu nişte bani. De fapt eu am câştigat acele premii – 5 mii de dolari au fost în total, dar atunci erau bani mulţi şi l-am bătut la cap să ne cumpărăm o casă a noastră, chiar dacă e o garsonieră. Şi se putea face lucrul ăsta, dar a insistat că nu e momentul… şi a fost o mare dezamăgire văzând că el încearcă să facă nişte afaceri cu o parte din acei bani… fără să-mi ceară acordul. Şi atunci i-am spus: de restul banilor facem nuntă, că doar suntem de un an împreună…

L-am convins foarte uşor, dar de fapt mă simţeam foarte trădată în visul meu de a avea o casă cu el, de a întemeia o familie – el avea o fetiţă pe care eu o iubeam, mi-aş fi dorit să fie cu noi, s-o creştem ca doi părinţi deştepţi şi tineri şi să fie a noastră, eventual să facem şi alt copil, poate chiar un băieţel. Dar nu s-a întâmplat…”, a mai povestit atunci Laura Stoica.

„Era o idealistă, uneori chiar naivă”

Regretata artistă a avut o idilă şi cu comentatorul sportiv Emil Grădinescu. Aceasta însă nu a durat mult, iar comentatorul a recunoscut că vina a fost numai a lui.

„Ne cunoșteam de o lună, o lună și ceva, eram la început și am întrebat-o: «Mă duc la vânătoare la Reșița. Vrei să vii cu mine?». Ea a zis: «Da, dar dormim în camere separate» (…) Era un om foarte curat. Puteai să mergi pe mâna ei cu ochii închiși. Era o idealistă, uneori chiar naivă, dar avea un suflet bun”, a declarat Emil Grădinescu.

„Cred că eu am fost de vină. Eu veneam și după tragedia cu soția mea, eram confuz, ciudat. Era o perioadă mai ciudată în viață mea. Cred că am dezamăgit-o foarte tare. Da, eu am fost de vină (…) Îmi tot sună în cap piesele ei, «Cui îi pasă» mai ales. I-aș mai spune și că am visat-o destul de des înainte de a muri și sper că există viață de apoi, pentru că sunt sigur că ea va fi acolo, printre cei buni”, a completat Emil Grădinescu.

2 ani de iubire împlinită

După aceea, Laura Stoica s-a logodit cu Cristian Mărgescu, fost membru al trupei Metrock. Începuse relaţia cu Cristi în 2004 şi se declara total fericită.

„Nu, deloc. (nu îi dădea un sentiment de nesiguranță faptul că nu era căsătorită cu tatăl copilului ei, n.r.). Cred că siguranţă şi confortul pe care mi le-a dat Cristi m-au ajutat să rămân însărcinată. Până acum nu mi s-a mai întâmplat… Îţi dai seama că dacă aş fi rămas însărcinată în orice moment al vieţii mele profesionale sau personale aş fi păstrat copilul.

Sunt convinsă că dragostea pe care mi-o arată contează foarte mult, cred că de aceea s-a şi creat mediul propice pentru că un copil să apară în viaţa mea. Cu el iubirea e mai coaptă. Eu l-am studiat întâi, luni de zile, pentru că deja cântam împreună”, mai spunea ea.

Cele mai cunoscute melodii, care se fredonează şi la 15 ani de la moartea Laurei Stoica, sunt: Un actor grăbit, Doar tu, Focul, Mai frumoasă, Nici o stea.

Adauga un comentariu