Actualitate

16 români, blocaţi într-un hotel în Sri Lanka. Aceştia sunt obligaţi să stea 14 zile în carantină

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
16 români blocaţi într-un hotel în Sri Lanka. Aceştia sunt obligaţi să stea 14 zile în carantină
Nu mai puțin de 16 români trebuie să stea în carantină într-un hotel din Sri Lanka, după ce o persoană a ieșit ”pozitiv” la testul Covid

Nu mai puțin de 16 români turiști trebuie să stea 14 zile în carantină într-un hotel din Sri Lanka, după ce o persoană a fost testată pozitiv la noul coronavirus. Vacanța de Paști pentru cei 16 români care au plecat în Sri Lanka este una de coșmar. Cu toții sunt în carantină, blocați într-un hotel pentru o perioadă de 14 zile, relatează Antena 3.

Unul dintre persoanele aflate în concendiu, deși a fost vaccinat anti-Covid-19 și testat în România, a ieșit ”pozitiv” la testul Covid-19 făcut de autoritățile locale.

Ducu Mirea, unul dintre turiști, a făcut mai multe precizări în direct la postul TV.

”S-a modificat legislația cu o zi înainte de a pleca în această excursie și cei vaccinați sunt supuși riscurilor de carantină. Nu am fost anunțați. În grupul nostru, o persoană care a avut boala în România a ieșit după testele de aici pozitiv și tot grupul este acum obligat să stea într-un hotel de carantină timp de minimum 14 zile. Dacă vreun test iese pozitiv din nou atunci vom mai sta încă 14 zile. Am încercat să vorbim cu consulatul pentru a se face mai multe grupuri mici pentru ca cei cu PCR negativ să plecăm către Maldive sau către țară și nu se poate. Nu puteai să te urci în avion dacă nu aveam testele negative”, a declarat turistul.

Zeci de români blocați pe un aeroport din Mexic

Zeci de români au fost blocați pe aeroportul mexican din Cancun timp de aproximativ trei zile. Românii au fost blocați în aeroport din data de 30 ianuarie 2021, după ce autoritățile le-au luat documentele și telefoanele mobile.

„85 de români am fost întâmpinați de oamenii de securitate, care ne-au îndreptat spre o poartă, s-au uitat puțin spre ele, ne-au cerut telefoanele mobile să le predăm, ne-au băgat în două camere toți înghesuiți”, a povestit unul dintre bărbații „sechestrați“ în Mexic.

Un alt pasager afirmă faptul că după ce li s-au verificat actele li s-a transmis că nu pot intra în pe teritoriul Mexicului.

„Ne-au spus că asta este procedura, să ne oprească pașapoartele și telefoanele până când se lămuresc treburile, să ne verifice CIA și FBI, să vadă dacă putem intra în Mexic. După două ore ne-au verificat aceste două agenții și nu am fost potriviți niciunul pentru Mexic”, a menționat un alt pasager.

„Suntem sechestrați în aeroportul din Cancun, alături de 84 de romani …de 24 de ore.Vă rog sunați autoritățile. scriu acest post din geanta de mâna. Urgenttttt nu avem acces la telefoane, Pașapoarte și carduri ajutor. Nu am primit apa și nici mâncare. Autoritățile mexicane ne brusceaza, suntem ținuți cu închiși și mergem la toaleta însoțiți.Guvernul Mexican a Arestat practic toții romanii ajunși la control Pașapoarte, telefon confiscat și fără dreptul de a suna la ambasadă. Urmează să fim deportați cu primul zbor, peste 15 ore”, a menționat un alt pasager.

Româncă, reținută pe un aeroport din Mexic

Conform unei postări pe rețelele sociale, o femeie a publicat că a fost ținută în aeroport cu bebelușul de 10 luni, dar că a reușit să se întoarcă acasă. Nu și soțul și restul membrilor familiei sale.

„La frontieră, poliția a decis să ne trateze că entități separate, deși eram o familie! Soțului meu i-au acordat viza, iar pe mine m-au deportat fără să mă lase să i-au legătură cu el! Nu mi-au dat acces la telefon, nu au acceptat să vorbească în engleză, m-au ținut pe mine și pe mai mulți turiști închiși într-o celulă și ne-au urcat în primul avion conduși cu forță de polițiști, fără să ne dea pașapoartele decât în momentul în care am ajuns înapoi în Paris de unde iarăși am fost așteptați și escortați de poliție. Totul se întâmplă fără absolut nicio explicație! Dacă din instinct încerci să te aperi sau să îți ceri drepturile, ești bruscat și amenințat că vei fi arestat!“, a scris femeia pe pagina ei de Facebook.

Adauga un comentariu