Sport

22 de echipe iau startul astăzi la Turul Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistă din Europa de la reluarea sezonului

Publicat: 23 iul. 2020
Astăzi se va da startul Turului Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistă din Europa
Turul Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistă din Europa care se dispută de la începutul pandemiei, are parte de emoții și de ... spargeri

Astăzi se va da startul Turului Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistă din Europa care se dispută de la începutul pandemiei

Turul Sibiului, cea mai importantă cursă ciclistă  din Europa care se dispută de la începutul pandemiei, are parte de emoții și de … spargeri! În plină noapte, hoții au vrut să fure bicicletele uneia dintre echipe.
Astăzi se va da startul cu clasicul prolog în centrul istoric. Cel mai bun sprinter al Turului Italiei, germanul Pascal Ackerman, ar putea îmbrăca primul tricou galben.

Turul Sibiului începe joi și se încheie duminică

Ochii lumii ciclismului sunt asupra Sibiului, unde vor fi testate noile reguli internaționle de împiedicare a răspândirii coronavirus și, în fine, vor fi văzuți la lucru rutieri de prim nivel.
Eduard Novak, președintele federației și „aur” paralimpic și toți membrii naționalei tricolore, în frunte cu Serghei Țvetcov, au trecut prin neplăcerile testării.

Italienii de la Giotto, la un pas să rămână fără bicicletele care costă între 4.000 și 7.000 de euro bucata

Mai rău era să o pățeasă echipa Giotto. La pensiunea din Cisnădie unde e cazată, hoții au dat spargere în plină noapte. Curajul lui Raul Sînza, speranță a ciclismului românesc, care i-a urmărit pe răufăcători și i-a făcut să renunțe la prada scumpă, ca și promptitudinea poliției, au făcut ca furtul să eșueze.
Dacă 4 echipe s-au speriat de numărul de infectări în creștere din țara noastră și au declinat participarea, multe grupări au ales să vină în centrul României. Bora, formația dublului câștigător de etapă în Giro anul trecut, Pascal Ackermann, și Israel Start-Up Nation, pentru care tocmai a semnat cvadruplul învingător al Turului Franței, Chris Froome, se vor lansa în prologul extrem de tehnic – 16 viraje, multe cu piatră cubică, în doar 2 kilometri și jumătate.

Edi Grosu concurează pentru francezii de la Nippo Delko

Edi Grosu, de la formația franceză Nippo Delko, are ambiția să fie primul lider al cursei care promite un fantastic duel al sprinterilor și al cățărătorilor. Sosirea clasică și spectaculoasă de la Bâlea Lac, care avea loc de obicei sâmbătă va fi vineri.
CNAIR și autoritățile din Argeș nu au permis închiderea tunelului într-o zi de week-end. 3 echipe din România, 3 din Germania, 5 din Italia, 4 din Polonia și câte una din Elveția, Franța, Israel, Letonia, Cehia, Croația și Olanda vor forma plutonul Turului Sibiului, care se va încheia duminică.

Adauga un comentariu