Diete si regimuri

3 motive de a mânca ciuperci

Publicat: 01 nov. 2020
ciuperci prajite
Cu un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, ciupercile sunt concentrate in vitamine și minerale.

Cu un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, ciupercile sunt concentrate in vitamine și minerale. Dacă ciupercile se găsesc pe tarabe pe tot parcursul anului, toamna, sezonul umed, este perioada lor de predilecție. Iată câteva motive excelente pentru a vă bucura de ciuperci, aceste legume bogate în nutrienți, cu conținut scăzut de calorii!

Bogate în fier, minerale și vitamine B

Singura plantă care produce vitamina D, ciupercile conțin, de asemenea, o doză mare de proteine, precum și vitaminele B2, B3 și B5. Cu acești nutrienți, corpurile noastre luptă împotriva depresiei de iarnă, își întăresc oasele, stimulează sistemul imunitar și mențin pielea sănătoasă. Printre lista nutrienților din ciuperci se numără și fierul, zincul, cuprul și seleniul.

Ciupercile sunt aliați ai procesului de slăbire

Ciupercile sunt alimente cu conținut scăzut de carbohidrați, practic fără grăsimi. Compuse din 80% sau 90% apă, conțin foarte puține calorii (30 de calorii la 100 g în medie). Datorită cantității lor mari de fibre, ele contribuie la senzația de sațietate, limitând astfel pofta de gustari.

Un alt avantaj: ciupercile stimulează metabolismul. Vitaminele ajută astfel la transformarea alimentelor în energie pentru organism și la arderea mai bună a grăsimilor și a proteinelor. Gătite în salate, supe sau sotate într-o tigaie, se adaptează la toate dorințele noastre culinare și ne ajută să ne menținem în formă.

Ciupercile, bune pentru sistemul imunitar

O serie de cercetari au arătat că ciuperca albă stimulează răspunsul imun prin creșterea producției de proteine ​​antivirale capabile să protejeze și să repare țesuturile corpului. Nimic mai bun pentru a lupta împotriva virușilor și a evita bolile legate de schimbarea anotimpurilor.

Consumul de ciuperci ar proteja, de asemenea, împotriva cancerului vezicii urinare, în special la femei, și ar ajuta la combaterea radicalilor liberi datorită antioxidanților săi.

Adauga un comentariu