News Flash:

4 preparate care cresc numarul trombocitelor din sange

17 Iulie 2018
789 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6670 RON (-0.0001)
USD: 4.0662 RON (+0.0105)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Preparate crestere trombocite

Trombocitele ajuta la oprirea sangerarii si faciliteaza inchegarea sangelui. In acest articol iti prezentam cateva retete naturale care contribuie la regenerarea si la stimularea productiei de trombocite. 

Stiai ca exista preparate care cresc numarul trombocitelor in mod natural? Trombocitele sau plachetele sangvine sunt produse de maduva osoasa. Daca nivelul acestora este foarte scazut, vorbim despre o afectiune numita trombocitopenie.

Rolul principal al trombocitelor este de a stopa sangerarea si a facilita inchegarea sangelui, mentinand acest lichid sanatos. Trombocitopenia se instaleaza atunci cand organismul nu produce suficiente trombocite, le pierde sau le distruge.

Pentru a reface „stocul” de plachete sangvine din corp, avem la dispozitie diverse remedii. In cele ce urmeaza, iti prezentam patru preparate care cresc numarul trombocitelor din sange.

Preparate care cresc numarul trombocitelor din sange
1. Supa de usturoi

Ingrediente

  •  6 oua
  • 6 catei de usturoi
  • Sunca (50 g)
  • Paine tare sau prajita (150 g)
  • 6 cani de supa naturala (1200 ml), preparata prin dizolvarea unui cub de legume in apa
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de boia (4 g)
  • Ulei de masline exatrvirgin
  • 1 lingurita de patrunjel (5 g)

Mod de preparare

  • Pune feliile de paine la prajit in ulei de masline si lasa-le pana capata o nuanta de maro-auriu. Dupa ce sunt gata, ia-le de pe foc si caleste usturoiul.
  • Adauga ceapa tocata marunt peste usturoi si ia apoi vasul de pe foc. Adauga boiaua, apoi pune din nou vasul pe aragaz si adauga sunca.
  • Toarna supa de legume intr-o cratita mare si da-o in clocot. Adauga restul ingredientelor si patrunjelul si lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. 
  • Separa supa in sase portii puse in castroane de sticla sau de ceramica termorezistente si sparge un ou in fiecare dintre ele. Pune apoi bolurile in cuptorul incins si lasa-le pana cand se coace oul.

2. Salata de broccoli

Ingrediente

  • 4 cani de broccoli crud
  • 1 cana de seminte de floarea soarelui (200 g)
  • Migdale sau nuci pecan tocate
  • 1 lingura de seminte de susan (18 g)
  • 1 cana de morcov fiert la aburi (115 g)
  • 1 lingura de iaurt (12,5 g)
  • 1 lingura de zahar brun (20 g)
  • Ulei de masline extravirgin
  • Zeama de lamaie

Mod de preparare

  • Spala bine bucatile de broccoli si taie-le in bucati mici.
  • Asaza broccoli si morcovii pe o farfurie adanca, amestecand cele doua ingrediente.
  • Amesteca iaurtul, zaharul si zeama de lamaie si foloseste preparatul ca dressing pentru salata. Presara seminte de susan deasupra. Adauga putin ulei de masline si decoreaza preparatul cu nucile tocate.

3. Suc cu trei arome

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 sfecla mica
  • 1 castravete mediu
  • 1 portocala
  • 1 tija de telina
  • 1 cana de apa (200 ml)

Mod de preparare

  • Spala bine toate ingredientele.
  • Taie-le in bucati de dimensiuni medii pentru a incapea in blender. Adauga apa si proceseaza amestecul pana obtii o bautura omogena.

4. Linte cu legume

Ingrediente

  • 200 g de linte
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • ½ ardei gras verde
  • ½ ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline (10 ml)
  • 1 frunza de dafin
  • 3 cani de apa (750 ml)
  • Sare dupa gust
  • 1 lingura de boia (4 g)

Mod de preparare

  • Spala lintea si pune-o intr-o cratita cu apa, apoi adauga frunza de dafin, boiaua si sarea. Lasa ingredientele sa fiarba la foc mic. 
  • Intre timp, taie marunt ceapa si usturoiul si prajeste-le in ulei de masline pana devin maro-aurii. Adauga-le apoi peste amestecul cu linte.
  • In aceeasi tigaie, caleste ardeii in ulei si pune putina sare. Adauga apoi morcovul curatat si taiat si lasa preparatul sa fiarba cateva minute. Dupa ce au fiert legumele, ia vasul de pe foc.
  • Lintea ar trebui sa se inmoaie dupa aproximativ 30 de minute, moment in care trebuie sa iei mancarea de pe foc si sa o lasi sa se raceasca inainte de a o servi.

Aceasta supa este bogata in fier si vitamine, neputand lipsi de pe lista de preparate care cresc numarul trombocitelor din sange.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 21 queries | Mysql time :0.042304 (s)