Remedii naturiste

4 remedii naturale pe baza de ghimbir

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
4 remedii naturale pe baza de ghimbir
Acest condiment stimulant are și multe beneficii pentru sănătate

La fel ca vărul său curcumă, ghimbirul provine din Asia, unde rădăcina sa este adesea folosită pentru a da o aromă picantă mâncărurilor tradiționale. Dar acest condiment stimulant are și multe beneficii pentru sănătate. Iata cateva remedii pentru a îmbunătăți digestia, pentru a reduce greața sau pentru a vă umple de energie!

Proprietățile sale medicinale sunt numeroase, deoarece are o mare varietate de compuși chimici activi. Rizomul său conține o rășină bogată în principii înțepătoare și parfumate, cum ar fi gingerol și shogaol, un ulei esențial, precum și multe vitamine și minerale.

Multe studii științifice au fost efectuate asupra acestui condiment neobișnuit. Acestea au relevat proprietăți antiinflamatoare, digestive, antiemetice (împotriva greaței și vărsăturilor), anti-oxidante. Dar și virtuți analgezice, tonice, imunostimulante și hipoglicemiante (reglează nivelul zahărului din sânge). Toate aceste beneficii îi încurajează pe fito-aromaterapeuții să recomande ghimbirul pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer și pentru a limita progresia bolii Alzheimer, noteaza Top Sante.

Rizomul poate fi consumat proaspăt, uscat, confiat, cristalizat, sub formă de pulbere sau sub formă de extract, în infuzie sau în ulei esențial.

Realimentează-te cu energie!

Puneți 4 până la 5 felii de ghimbir proaspăt într-un litru de apă, la foc mic. Acoperiți, apoi lăsați să se absoarbă timp de aproximativ 10 minute. Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie stoarsă. Lăsați să stea timp de 10 minute. Filtrati. Beti preparatul, diluat sau nu, rece sau fierbinte, în timpul dimineții!

Pentru a reduce greața și vărsăturile

Într-o linguriță de miere sau pe de zahăr, puneți 1 picătură de ulei esențial de ghimbir, 1 picătură de ulei de mentă și 1 picătură de ulei de busuioc exotic. Consumați amesterul cu o oră înainte de plecare la drum si 30 de minute după. Repetați, dacă este necesar, maximum 6 doze pe zi.

Pentru a ajuta digestia

Puneți 4 până la 5 felii de ghimbir proaspăt, o crenguță de cimbru, câteva frunze de tarhon și aproximativ 20 de semințe de fenicul într-un litru de apă, la foc mic. Acoperiți, apoi lăsați amestecul să se absoarbă timp de 10 până la 15 minute, înainte de strecurare. Beti o ceașcă la sfârșitul mesei!

Pentru a stimula dorința sexuală

Se toarnă 5 ml de ulei vegetal din sâmburi de caise în palma mâinii. Adăugați o picătură de ulei de scorțișoară din Ceylon, o picătură de ulei de ghimbir și 2 picături de ulei de ylang-ylang. Masați partea inferioară a spatelui (regiunea lombară) a partenerului seara, înainte de culcare.

Adauga un comentariu