Prima pagină » Lifestyle » 5 moduri de a arde mai multe calorii fără a face mișcare
5 moduri de a arde mai multe calorii fără a face mișcare

5 moduri de a arde mai multe calorii fără a face mișcare

26 ian. 2021, 10:32,
BZI.ro, în Lifestyle

Puteți crește ușor consumul de energie al corpului fără exerciții fizice. Confirmat de oamenii de știință.

1. Mențineți temperatura camerei scăzută

Încercați să păstrați temperatura camerei la rece, mai ales când dormiți și alegeti sa mergeti mai des in aer liber. Frigul mărește cantitatea de grăsime brună, un tip de țesut adipos care consuma energie pentru a încălzi corpul. Oamenii de știință au aflat că la adulți, 50-100 g de grăsime brună măresc costurile energetice cu 150-300 kcal pe zi.

Un studiu din 2014 a arătat că, în prezența grăsimii brune, o ședere lungă (5-8 ore) într-o cameră frigorifică crește semnificativ consumul de energie, accelerează utilizarea glucozei în tot corpul și crește sensibilitatea la insulină.

2. Stai mai des pe podea

Dacă te uiți la televizor pe podea, mai degrabă decât pe o canapea sau un scaun moale, mai mulți mușchi sunt tensionați doar pentru a-ți menține corpul într-o anumită poziție.

Așezat pe podea, puteți viziona televizorul sau juca jocuri video, puteți vorbi la telefon, puteți citi cărți, puteți lua o gustare sau chiar puteți lua masa: mișcările forțate ale corpului în timpul unei astfel de mese vor îmbunătăți digestia.

3. Mestecă gumă

James Levine și Paulette Baukol de la Clinica Mayo au deonstrat că guma de mestecat crește consumul de energie cu 11 kcal pe oră. Mai mult, guma de mestecat te ajută să consumi mai puține calorii și să te simți totuși mai energizat. Kathleen Melanson, profesor de științe nutriționale la Universitatea Rhode Island, studiat efectele gumei fără zahăr asupra controlului greutății Când participanții la studiu au mestecat gumă timp de o oră dimineața (trei bucăți timp de 20 de minute), au consumat 67 de calorii mai puțin la micul dejun și nu au compensat-o pe parcursul zilei.

În evaluarea stării lor, participanții au declarat că au simțit mai multă energie și mai puțină foame după ce mestecau gumă.

4. Acultati muzică dinamică

Oamenii de știință italieni din 2016 au arătat că atunci când ascultăm muzică energică, ritmul cardiac crește mai repede. Dacă nu faci cardio, aculta muzica ritmică, de exemplu, la serviciu sau la magazin. Acest lucru vă va ajuta să vă deplasați mai repede și să ardeți mai multe calorii.

5. Obțineți noi cunoștințe

În repaus, creierul consumă aproximativ 420 kcal pe zi și utilizează aproximativ 60% din toată glucoza din organism. Și în timpul activității mentale active, consumul de calorii crește și mai mult.

Mai multe experimente britanice au arătat că rezolvarea problemelor complexe crește aportul de glucoză. În timpul experimentului, un grup a efectuat acțiuni simple, cum ar fi apăsarea repetată a unui buton, iar cealaltă a rezolvat probleme de matematică. Participanții care au rezolvat exemple complexe au experimentat o scădere a glucozei. Acest lucru înseamnă că au ars mai multe calorii în acest proces.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că activitatea mentală nu se poate compara cu exercițiul fizic și un simplu antrenament la domiciliu va arde mai multe calorii decât cel mai complex exemplu matematic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *