Sanatate

5 moduri de a elimina apa din organism rapid. Scapă de această problemă urmând câteva sfaturi simple

Publicat: 19 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 moduri de a elimina apa din organism rapid. Scapă de această problemă urmând câteva sfaturi simple
O altă cauză a edemelor este lipsa de apă

Pierderea în greutate poate fi cauzată nu numai de alimentele calorice sau de lipsa de exerciții fizice, ci și de incapacitatea organismului de a elimina apa rapid. În acest din urmă caz, sportul și dieta nu ajută întotdeauna. Acest articol vă spune cum să vă ocupați de acumularea de apă în organism.

O baie cu sare și bicarbonat de sodiu va ajuta la îndepărtarea apei din corp peste noapte. Pentru a face acest lucru, umpleți cada de baie cu apă caldă (nu mai mult de 38 de grade), adăugați 0,5 kg de sare și 200 g de bicarbonat de sodiu. Baia trebuie să dureze 10 minute, după care trebuie să vă uscați corpul cu un prosop și să stați sub o pătură timp de 40 de minute pentru a transpira.

Cele mai bune sfaturi pentru a elimina apa rapid. Scapă de kilogramele în plus folosind metode simple

Adăugați în dieta dumneavoastră alimente care ajută la reducerea acumulării de apă în organism. Unul dintre motivele retenției de apă în organism este excesul de sodiu. Un adult are nevoie doar de două grame de sodiu pe zi, adică mai puțin de o linguriță de sare. Prin urmare, cel mai bine este să evitați gustările, mâncarea de tip fast-food și murăturile în timp ce pierdeți în greutate.

Unele alimente pot regla nivelul de sodiu din organism și pot elimina excesul de apă. Bananele, varza, țelina, spanacul, pepenii și pepenii verzi merită să fie incluse în dieta dumneavoastră. Asigurați-vă că beți zilnic doza de apă recomandată de medici.

O altă cauză a edemelor este lipsa de apă. Atunci când organismul se deshidratează, începe să stocheze lichide. Femeile trebuie să bea în jur de doi litri de apă pe zi pentru a evita acest lucru și pentru a-și menține metabolismul apei sub control.

Metabolismul hidric al organismului continuă pe timpul nopții. O persoană eliberează 300-400 ml de lichid pe zi numai prin transpirație, și cea mai mare parte în timpul somnului. Cu toate acestea, dacă nu se doarme suficient, aceste procese pot fi perturbate.

Cât de mult influențează somnul asupra retenției de apă? Părerile specialiștilor

Pentru a nu fi frustrați de fața umflată de dimineață, este important să vă stabiliți o rutină de somn. Încercați să dormiți într-o cameră liniștită, întunecată, cu o temperatură confortabilă, să vă culcați și să vă treziți la aceeași oră și să vă odihniți cel puțin șapte ore.

Fă din masajele și dușurile de contrast parte din rutina ta zilnică. Sistemul limfatic este responsabil de mișcarea și eliminarea excesului de lichid din organism. Dacă acesta începe să funcționeze mai puțin bine, poate duce la acumularea de apă în organism.

Masajul și dușul de contrast ajută sistemul limfatic să funcționeze și elimina apa rapid. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să frecați corpul cu o perie, printr-o mișcare circulară, în direcția de la membre spre inimă, așa se mișcă limfa. Apoi puteți face un duș de contrast. Nu există un consens în ceea ce privește temperatura ideală a apei și durata procedurii, simțiți-vă liber să faceți acest lucru în funcție de propriile sentimente.

Adauga un comentariu