Boli si tratamente

5 sfaturi importante pentru îngrijirea florei vaginale

Publicat: 29 nov. 2020
corp femeie
Tutunul are efecte dăunătoare asupra sănătății.

La fel de fragil ca petalele unui trandafir, vaginul găzduiește miliarde de bacterii care îi asigură protecția, zi și noapte. Microbiota vaginală este o colecție de microorganisme care ajută la asigurarea sănătății vaginului, dar și la prevenirea tuturor formelor de infecții comune, cum ar fi cistita. O simplă conduită necorespunzătoare, adesea inconștientă, poate perturba flora vaginală. Iată 5 sfaturi importante pentru îngrijirea florei vaginale!

Evitați spălarea excesivă

Da, ati citit corect. Prea multă igienă poate duce la o tulburare a florei vaginale. Deoarece vaginul se autocurăță, trebuie să evitați dușurile sau utilizarea cu orice preț a produselor antiseptice. Pentru partea exterioara, este suficient să folosiți un săpun ușor.

Evitați aportul inutil de antibiotice

Problema cu antibioticele este că acestea nu disting bacteriile bune de bacteriile rele. Evident, uneori administrarea de antibiotice este esențială. În acest moment, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați probiotice.

Alegeți chiloții din bumbac

Anumite țesaturi au reputația proastă de a irita vulva. Acesta este motivul pentru care se recomandă alegerea lenjeriei de corp din bumbac. De asemenea, trebuie să acordați o atenție specială detergentului sau balsamului ales.

Sfat important pentru îngrijirea florei vaginale: evitați lenjeria intimă noaptea

Desi ce cel mai bine este să purtați lenjerie de corp din bumbac în timpul zilei, se spune că dormitul fara chiloti poate promova sănătatea florei vaginale. Dacă nu purtați chiloți noaptea, zona poate (în sfârșit) să respire.

Respiră mai des

Stresul și oboseala cronică au un impact negativ asupra florei vaginale. Acestea epuizează rezervele noastre naturale de apărare. Corpurile noastre sunt astfel mai puțin bine echipate pentru a face față unei infecții vaginale, de exemplu.

Sfat important pentru îngrijirea florei vaginale: evitați fumatul

Tutunul are efecte dăunătoare asupra sănătății. Acesta poate distruge încet flora vaginală. Vor dura câteva săptămâni după încetarea fumatului pentru a redobândi sănătatea vaginală de altădată.

Adauga un comentariu