Remedii naturiste

5 trucuri pentru eliminarea unei pete de vin roșu

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 trucuri pentru eliminarea unei pete de vin roșu
cea mai bună tehnică pentru îndepărtarea unei pete de vin roșu este folosirea vinului alb

Ati varsat vin pe haine sau pe o fata de masa? Probabil vă întrebați cum să curățați pata! La fel ca o pata de sânge, poate fi un coșmar să scapati de ea. Prin urmare, trebuie să aplicați un agent de îndepărtare a petelor potrivit și să actionați corect pentru a evita să deteriorați permanent covorul sau haina. Iata 5 trucuri pentru eliminarea unei pete de vin roșu!

Pudra pentru indepartarea petelor cu argila Terre de Sommieres

Pudra cu argila Terre de Sommieres are proprietăți absorbante. De asemenea, poate fi folosit pe o pată care este încă proaspătă sau aplicată pe o haina care este încă umedă. Presărați o cantitate mare pentru a scăpa de pată. Lăsați sa actioneze timp de aproximativ o oră, apoi spălați-le în mașina de spălat. Puteți face acest truc și cu făină, dar absorbția nu va fi la fel de puternică.

Testați produsele de îndepărtare a petelor pe care le aveți acasă

Dacă materialul vă permite, puteți încerca un amestec de apă și înălbitor. Cu toate acestea, opțiuni mai sănătoase, mai naturale, va pot ajuta la îndepărtarea petelor. Acesta este cazul alcoolului la 70 sau 90°, al alcoolului de uz casnic, al apei cu săpun (lichid de spălat vase, săpun negru), suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru, clătiți zona patată cu apă și apoi aplicați câteva picături de detergent. Frecați ușor și repetați dacă este necesar. De asemenea, puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu pentru a îmbunătăți puterea de îndepărtare a petelor sau utilizați oțet alb diluat în apă cu câteva picături de glicerină. Ultimul amestec este, de asemenea, foarte eficient pe petele de cafea.

Lapte ca pentru petele de cerneală

Laptele este un truc cunoscut al bunicii pentru îndepărtarea petelor de cerneală. Dar laptele cald sau rece poate elimina petele de vin. Pentru a face acest lucru, lăsați pata să se înmoaie în lapte fierbinte timp de câteva ore. Apoi clătiți cu apă și spălați în mașina de spălat.

Trucuri neobișnuite pentru eliminarea unei pete de vin roșu

Potrivit unora, cea mai bună tehnică pentru îndepărtarea unei pete de vin roșu este folosirea vinului alb, folosind o cârpă îmbibată în acest lichid. Dacă aveți o sticlă deschisă, aceasta este o modalitate excelentă de a elimina vinul roșu vărsat. Puteți face același lucru cu vodca, dar lasati să acționeze câteva minute. Puteti folosi si spuma de ras. Aplicați-o direct pe pată și frecați. Apoi, lăsați să acționeze 15 minute înainte de a spăla haina la mașină.

Începeți întotdeauna prin absorbția a cât mai mult lichid cu hârtie absorbantă. Este mai bine să tamponezi în loc să freci pentru a nu răspândi pata. Cel mai important, nu folosiți niciodată apă fierbinte caci taninurile din vin riscă să fie încorporate în țesătură. Așadar, folosiți întotdeauna apă rece pentru curățare. Și, de asemenea, încercați să faceți o spălare rece la mașină. De asemenea, evitați sarea care are și efectul de a fixa culorile țesăturilor.

Adauga un comentariu