Boli si tratamente

6 greșeli de evitat în caz de cistită

Publicat: 26 sept. 2020
femeie cu cistita
Trebuie să bei multă apă în caz de infecție a tractului urinar

Dorința de a face pipi constant, arsuri dureroase în tractul urinar. Fără îndoială, aceasta este cistita! Cu toate acestea, infecțiile tractului urinar nu trebuie tratate niciodată cu ușurință. Și când se întorc în mod repetat, avem tendința de a repeta întotdeauna același ritual: consumul de alimente care ameliorează sistemul urinar, cum ar fi merisoarele, remedii pentru afine și, desigur, luarea unui tratament: antibiotic de la primele simptome pentru a evita complicațiile (prezența sângelui în urină, pielonefrita, insuficiență renală, incontinență etc.). Descoperă câteva greșeli de evitat în caz de cistită dureroasă.

Beți mai puțina apa pentru a urina mai puțin

Drumurile dese la baie sunt foarte deranjante, așa că, pentru a le evita, te hotărăști să bei mai puțina apa? O idee proastă, pentru că trebuie să bei multă apă în caz de infecție a tractului urinar. Acest lucru face posibilă eliminarea bacteriilor patogene. Iar când adăugați suc de lămâie, conferiti gust și o putere alcalinizantă mai bună pentru a reduce senzațiile de arsură. Deși urinarea doare la nivelul abdomenului inferior, la început, durerea dispare în cele din urmă rapid cu o bună hidratare. Și la femeile predispuse la cistita acută recurentă, ajută și la prevenirea apariției acesteia. Sucul de afine va împiedica atașarea germenilor de peretele vezicii urinare.

Greșeala de evitat în caz de cistită: abținerea de la a merge la baie

Poți să te ții toată după-amiaza? Să știi că nu este nimic cu care să te mândrești. Într-adevăr, este foarte dureros să fii nevoit să mergi tot timpul la toaletă. Cu toate acestea, reținerea este una dintre cele mai grave greșeli in caz de cistita, deoarece, dacă corpul prezintă această dorință, există un motiv! În cele din urmă, prin reținerea în ciuda dorinței de a urina, nu puteți elimina bacteriile care provoacă inflamația vezicii urinare. Recuperarea este, prin urmare, mai lentă și, mai presus de toate, nu faceți decât să înrăutățiti situația.

Auto-medicație

Cistita este cauzata de creșterea bacteriei Escherichia coli care exista în mod natural în intestinele noastre, dar poate migra apoi în vezică, uretra sau chiar în rinichi. Prin urmare, erorile de tratament nu sunt recomandate, deoarece există riscul unei infecții grave și a afectării rinichilor. Pentru a evita automedicația la originea cistitei slab tratate, este cel mai bine să consultați un medic generalist, chiar și numai pentru un scurt control. El ar putea să vă recomande probiotice pentru a vă restabili flora intestinală, precum și un tratament dedicat împotriva constipației, care de multe ori favorizează creșterea bacteriană, care este cauza recidivei.

Prea mult în ceea ce privește igiena personală

Doar pentru că tractul urinar are o infecție nu înseamnă că trebuie să credeți că este murdar și să începeți spălarea deasa. Într-adevăr, utilizarea gesturilor greșite și a produselor de igienă poate afecta pH-ul natural al corpului și îl poate slăbi, promovând în același timp dezvoltarea bacteriilor.

Deci, evitați:

– introducerea apei și a produselor în vagin
– folosirea produselor parfumate de igienă intimă sau băi cu bule, toate acestea fiind foarte iritante.
– nu vă ștergeți bine: este necesar să ștergeți din față în spate, deoarece scaunul conține mulți germeni și, prin urmare, este necesar să evitați contaminarea
– evitați îmbrăcămintea strânsă și purtați lenjerie de corp din bumbac.

Consumi dulciuri

Dieta poate ajuta la ameliorarea cistitei, dar unele greșeli o pot agrava. O dietă dulce hrănește bacteriile care provoacă infecții ale tractului urinar. Așadar, aveți grijă la băuturi răcoritoare, bomboane, prăjituri. În plus, carnea roșie, foarte acidifiantă, ar trebui să fie limitata, la fel și felurile de mâncare prea condimentate.

Greșeala de evitat în caz de cistită: nu faci sex

Vorbim adesea despre faptul că trebuie să urinezi după fiecare act sexual pentru a reduce riscul de cistită. Cu toate acestea, în timpul unei crize, actul sexual promovează transportul bacteriilor de la anus la vezică.

Adauga un comentariu