Lifestyle

6 moduri de a fi sănătos și fericit

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 moduri de a fi sănătos și fericit
O femeie fericită

Fericirea și sănătatea sunt legate. Menținerea acestor două stări la nivel nu este atât de dificilă. Bifarea ceasului, dușurile fierbinți, brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și alte lucruri care sunt cel mai bine iertătoare pentru a fi sănătos și fericit.

Păstrați cafeaua de dimineață pentru mai târziu

Nu, nu îți recomandăm să renunți la cafea, mai ales dacă o iubești cu tot sufletul și trupul. Puteți vorbi despre beneficiile și pericolele acestei băuturi ore întregi, dar acum nu despre asta. Vă sugerăm doar să amânați o perioadă sesiunea de meditație de dimineață cu o ceașcă de cafea.

Potrivit oamenilor de știință, în decurs de o oră după trezire, corpul nostru produce hormonul „stres” – cortizolul. Ajută corpul să revigoreze și, în cele din urmă, să se trezească. Cafeaua de dimineață poate interfera cu acest proces. Faptul este că cofeina blochează producția de cortizol și împiedică organismul să se trezească în mod natural.

Fă un duș rece

Un minut de duș rece de dimineață vă va încărca cu vioiciune și energie, va da senzații noi și va pregăti corpul pentru o zi lungă. Principalul lucru este să alegeți temperatura potrivită. Frigul opărit este la fel de rău pentru piele ca apa extrem de fierbinte – ambele afectează celulele epidermei și pot provoca uscarea pielii și iritarea. Dar dacă găsiți o astfel de temperatură care, deși neobișnuită, este plăcută organismului, puteți uita de somnolența de dimineață și de proasta dispoziție.

Nu folosiți în exces alimentele dietetice

Fulgi, granola, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, dulciuri dietetice – toate acestea sunt doar o înșelăciune a propriului corp. Da, au mai puține calorii decât alimentele obișnuite, dar, din păcate, nu mai există niciun beneficiu. Am spus deja că alimentele fără grăsimi sunt uneori și mai dăunătoare.

Cu toate acestea, cea mai mare problemă cu acest tip de dietă sunt așteptările pe care mulți dintre noi le avem atunci când alegem alimente „non-nutritive”. Ni se pare că am făcut deja ceva mare și important pe drumul către stilul de viață potrivit și ne putem permite să ne relaxăm în altceva. Voi mânca brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi seara și nu mă voi duce la fitness. Situație familiară? Între timp, o astfel de dietă nu poate înlocui nici sportul, nici o dietă echilibrată și atentă. Alimentele dietetice sunt doar o alternativă, dar nu un ghid pentru nutriție.

Stai drept

Potrivit cercetărilor de la Universitatea din San Francisco, postura verticală crește fluxul de oxigen către creier cu 40%, ceea ce crește semnificativ productivitatea și îmbunătățește bunăstarea. Acest lucru este deosebit de important pentru a vă aminti dacă munca dvs. este legată de o ședere constantă la birou, unde trebuie să stați 8 ore la rând.

 

 

Adauga un comentariu