Diete si regimuri

7 sfaturi pentru stopa efectul yo-yo

Publicat: 29 sept. 2020
femeie pe cantar
Scădere în greutate urmată de recapatarea kilogramelor piedute prin dieta: acesta este celebrul efect yoyo

Scădere în greutate urmată de recapatarea kilogramelor piedute prin dieta: acesta este celebrul efect yoyo. Este o spirală infernală: fiecare dietă din ce în ce mai draconiană este urmată de o creștere în greutate din ce în ce mai importantă. Iata cateva sfaturi pentru stopa efectul yo-yo!

Soluția nu este să te ții de o dietă restrictivă care împinge corpul să stocheze mai multe calorii. Cu cât iti vei putea asculta mai mult emoțiile și diferitele tipuri de foame, cu atât vei putea răspunde mai bine la ele, învățând să mănânci mai corect (nu mai puțin), la momentul potrivit al zilei, pentru a avea toți nutrienții și neurotransmițătorii necesari. A dormi bine și a avea intestine sănătoase sunt factori importanți în găsirea echilibrului în greutate.

Renunta la alimentația controlată

Restricția nu funcționează. Corpul nostru intră în modul „pericol”, își reduce metabolismul bazal și stochează mai multe calorii pentru aceleași alimente. În plus, atunci când îți controlezi dieta, aceasta este adesea însoțită de vinovăție și nu realizezi niciodată plăcerea pe care o cauți. Simpla dorință de a mânca se transformă într-o obsesie. După o vreme, cedăm, ne simțim vinovați, ne spunem că nu avem voință și clacam in incercarea noastra de a scadea in greutate. Soluția este să răspunzi în mod conștient la poftele tale fără a lăsa vinovăția să strice acea plăcere. Dorința de a mânca se va opri apoi natural.

Conștientizează sentimentele tale

Senzația de a nu conta, de a nu-ți găsi locul, de a nu fi la înălțimea asteptarilor, aceste sentimente neîmplinite ne pot face să mâncăm, asemenea pompierilor care vin să stingă focul. Soluția este să vă reconectați cu nevoile și valorile voastre pentru a găsi o cale mai justă decât mâncarea.

Sfat pentru stopa efectul yo-yo: somn de calitate

Cantitatea și calitatea somnului au un impact asupra siluetei în special asupra funcționării insulinei, asupra diferitelor circuite hormonale, dar și asupra tendinței noastre de a mânca alimente grase și dulci. Soluția este să vă luați timp pentru a vă cunoaște tiparul natural de somn și a vă permite să dormiți cât de mult aveți nevoie.

Alegeți o dietă echilibrată în macro-nutrienți și micro-nutrienți

Pentru a avea o relație pașnică cu farfuria, aceasta trebuie să fie echilibrată în nutrienți. Este important să mâncați lipide, carbohidrați și proteine, adică grăsimi, zaharuri, proteine ​​și fibre. Nicio clasă de alimente nu trebuie ștearsă fără a avea motive medicale. Pentru a avea un echilibru în micronutrienți (vitamine, minerale, acizi grași, antioxidanți), este indicat să aveți o dietă variată cu legume de toate culorile.

Profitați de neurotransmițătorii potriviți la momentul potrivit

Este mai ușor să slăbești atunci când mănânci alimentele potrivite la momentul potrivit. Acest lucru ne permite să sintetizăm neurotransmițătorii adecvați: dimineața, dopamina, sintetizată din tirozină, și după-amiaza, serotonina, sintetizată din triptofan. Pentru a face acest lucru, consumați proteine ​​dimineața și la prânz pentru a furniza aminoacizii necesari, și carbohidrați la sfârșitul zilei pentru a promova transformarea triptofanului în serotonină.

Sfat pentru stopa efectul yo-yo: incetineste viteza de ingerarea a alimentelor

O modalitate de a slăbi este să-ți iacorzi timp să mănânci. A mânca prea repede nu permite creierului să primească semnale de sațietate: mâncăm atunci când este posibil să nu ne mai fie foame.

Aveți o flora intestinală sănătoasă

Flora intestinală joacă un rol în reglarea greutății, în special prin prezența bacteriilor care pot sau nu să extragă energia din alimente. În ceea ce privește mucoasa intestinului, dacă acesta devine poroasa, acest lucru va activa sistemul imunitar, va crea inflamații, chiar și rezistență la insulină.

Adauga un comentariu