Local

A ajuns să doarmă în Arestul de la IPJ Iași după ce a tras o țeapă de zeci de mii de lei. Polițiștii de la SIC l-au prins

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A ajuns să doarmă în Arestul de la IPJ Iași după ce a tras o țeapă de zeci de mii de lei. Polițiștii de la SIC l-au prins
Polițiștii de la SIC au deschis un dosar penal pe numele bărbatului care a dat o țeapă și l-au reținut pentru 24 de ore în cadrul cercetărilor

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au reținut un bărbat pus pe tras țepe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că acesta ar fi indus în eroare un alt bărbat, de 28 de ani, prin aceea că, în luna iulie 2021, l-ar fi convins să îi ofere 100.000 de lei în schimbul a patru centrale termice, însă i-ar fi trimis doar trei centrale, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 33.000 de lei

Un ieșean care a tras o țeapă destul de importantă a ajuns pe mâna Poliției. Nu s-ar fi așteptat niciodată să fie prins și mai ales într-un timp atât de scurt. Pe data de 30 august 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 35 de ani bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că acesta ar fi indus în eroare un alt bărbat de 28 de ani, prin aceea că, în luna iulie 2021, l-ar fi convins să îi ofere 100.000 de lei în schimbul a patru centrale termice, însă i-ar fi trimis doar trei centrale, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 33.000 de lei. Bărbatul bănuit de comiterea faptei va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să ajungă la pușcărie chiar și pentru câțiva ani.

Un tânăr, aproape să dea de belea după ce a încercat să țepuiască o firmă de asigurări

Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Cătălin Gabriel Ciorap, sub acuzațiile de înșelăciune privind asigurările și inducerea în eroare a organelor judiciare. Oamenii legii au menționat că ieșeanul Cătălin Gabriel Ciorap (21 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 3 ani.

„Pe 8 iulie 2018, inculpatul C.G.C. a solicitat de la societatea cu care încheiase un contract de asigurare a telefonului mobil pe care îl deținea despăgubirea celularului, pe motiv că i-ar fi fost furat. De asemenea, pe 18 iulie 2018, inculpatul a sesizat organele de Poliție cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi furat telefonul mobil, în valoare de 2.799 de lei, deși cunoștea că această infracțiune nu a fost comisă”, a precizat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

A vrut să câștige câteva sute de lei

Anchetatorii au adăugat că, de fapt, planul tânărului ieșean Cătălin Gabriel Ciorap era de a obține pe nedrept despăgubiri, după ce el singur și-ar fi amanetat telefonul mobil.

„În momentul depunerii plângerii, inculpatul a declarat că telefonul său este asigurat și a depus în copie documentele de achiziție ale celularului, inclusiv ale pachetului de asigurare, la solicitarea acestuia fiindu-i eliberată o adeverință care atesta calitatea de persoană vătămată, necesară la firma de asigurări pentru despăgubire.

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că, anterior, pe data de 17 mai 2018, inculpatul încheiase un contract cu o societate de amanet, ce avea ca obiect împrumutul sumei de 1.300 de lei, împrumutul fiind garantat de către inculpatul C.G.C. chiar cu telefonul său mobil. La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor reținute în sarcina sa”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu