Economic Local

A crescut numărul de locuri de muncă oferite de firmele din industria ieșeană. AJOFM Iași a publicat lista cu posturile vacante din această perioadă

Publicat: 09 sept. 2021
Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde ieșenii pot afla informații despre posturile vacante
Numărul de locuri de muncă vacante din Iași a crescut în ultima lună, fiind vorba despre 154 de posturi libere atât pentru persoanele cu studii medii, cât și superioare. Patronii din domeniul industriei din Iași au nevoie de 154 de angajați în această perioadă

Patronii din Iași, din domeniul industriei, au nevoie de 154 de angajați în această perioadă. Cei care vor să se angajeze găsesc toate informațiile pe site-ul AJOFM Iași, unde a fost publicată o nouă listă cu locurile de muncă vacante. Posturile sunt atât pentru persoanele cu studii medii, cât și superioare

Firmele din Iași, din domeniul industriei, fac angajări masive în această perioadă. Numărul de locuri de muncă vacante a crescut în ultima lună, fiind vorba despre 154 de posturi libere atât pentru persoanele cu studii medii, cât și superioare. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, angajatorii locali au 843 de posturi vacante, în diverse domenii de activitate.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii medii, fiind disponibile 751 de posturi. Alte 92 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii superioare, care își caută un loc de muncă. Unul dintre domeniile în care se fac angajări masive este cel al construcțiilor, unde se caută 190 de muncitori calificați și necalificați, dar și ingineri în construcții. Salariile oferite de angajatori sunt cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei net, lunar. În domeniul serviciilor sunt disponibile cele mai multe locuri de muncă vacante, fiind vorba despre 458 de posturi.

Unul dintre domeniile în care se fac angajări masive în Iași este cel auto

În domeniul auto se fac angajări masive în această perioadă. Una dintre companiile internaționale care a angajat 100 de persoane și mai caută alți 300 de angajați este Mennekes Electric, producător de cabluri de încărcare a mașinilor electrice și hibrid, cu fabrica la Miroslava.
Un alt domeniu în care este nevoie de personal e cel de curierat. Recrutările masive de personal au demarat la începutul acestui an, când patronii din Iași au început să își revină din punct de vedere financiar, după ce restricțiile privind pandemia de COVID-19 au fost mai relaxate. Un curier din Iași poate câștiga între 2.000 și 4.000 de lei lunar. Pe lângă curieri sunt căutați și șoferi, vânzătoare sau analist financiar. De asemenea, patronii din Iași caută confecționere, contabili sau casieri.

Zeci de ieșeni s-au angajat în 2021, după ce au finalizat cursurile de reconversie profesională organizate de AJOFM

AJOFM Iași organizează cursuri de calificare profesională pentru persoanele care vor să se angajeze ca inspector resurse umane, electrician, manager proiect sau lucrător în cultura plantelor, dar care să fie șomeri înregistrați, ce primesc indemnizație. În funcție de cerințele din partea angajatorilor, sunt organizate periodic cursuri pentru diverse meserii cerute pe piața muncii. Potrivit reprezentanților AJOFM Iași, rata succesului acestor cursuri organizate la Centrul de Calificare Profesională este de 60 la sută. Mulți dintre ieșenii care obțin diplomele recunoscute la nivel european reușesc să se angajeze în timpul practicii sau imediat după ce au finalizat cursurile de reconversie profesională. Una dintre ieșencele care s-a angajat la scurt timp după ce a terminat cursul de coafeză este Elena Știrbu.

Adauga un comentariu