Titlurile zilei

O firmă de talie mondială face angajări masive la Iași. Sute de ieșeni ar putea să lucreze pentru companie în schimbul unor salarii frumoase!

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firmă de talie mondială face angajări masive la Iași. Sute de ieșeni ar putea să lucreze pentru companie în schimbul unor salarii frumoase
Patronii din Iași fac angajări masive în această perioadă. Una dintre companiile mari care a recrutat 100 de angajați și vrea să ajungă la 400 de salariați, în următorii ani, este Mennekes. Potrivit lui Ciprian Necula, director adjunct al AJOFM Iași, firmele de construcții și curierat caută angajați

Patronii din Iași caută în această perioadă angajați în domeniile auto, construcții sau curierat, care primesc salarii cuprinse între 1.400 și 4.000 de lei. Firmele din Iași au depus anunțuri de angajare în ultimele luni, însă cei care au venit să muncească nu au stat mult timp la noul loc de muncă

Patronii din Iași fac în continuare recrutări masive de personal, domeniile unde este nevoie de angajați fiind auto, construcții sau curierat. Unul dintre angajatorii din Iași care are nevoie de personal este Mennekes Electric. În fabrica din Miroslava lucrează deja 100 de persoane, iar până la finalul anului 2021 vor fi create alte 50 de locuri de muncă. În următorii 2-3 ani, numărul angajaților va ajunge la 400 de persoane, odată cu extinderea activității de producție, care presupune construcția unei noi divizii, respectiv stații de încărcare auto, ceea ce va contribui la dublarea numărului de angajați.

„Noi am început activitatea din luna februarie 2021. Până acum am angajat 100 de persoane care lucrează în fabrica din Miroslava”, susține Ionuț Adomniței, managerul general al Mennekes Electric, subsidiara locală a grupului german.

Fabrica din Iași care produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla, Mercedes, Hyundai sau BMW este amplasată în Parcul Industrial 2 Miroslava. Pe parcursul acestui an vor fi produse în acest loc un milion de cabluri de încărcare a mașinilor electrice și hibrid, care vor fi livrate către marii producători auto.

Firmele de construcții din Iași angajează muncitori calificați și necalificați

Mennekes este un furnizor de soluții inteligente, complete de încărcare eMobility și unul dintre cei mai mari producători mondiali de ștechere industriale. Portofoliul companiei variază de la componente unice, cum ar fi prize de încărcare, conectori, prize, clabluri de încărcare asamblate până la stații de încărcare inteligente. Mennekes a dezvoltat ștecherul de încărcare „Tip 2”, care a devenit standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice în Europa, în anul 2014. Potrivit lui Ciprian Necula, director adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM ) Iași, firmele din domeniile construcții și curierat caută angajați.

„În această perioadă, firmele care fac recrutări caută mai ales curieri și muncitori în construcții. Aici se fac recrutări masive pentru că este nevoie de zeci de angajați. Firmele de construcții și cele de curierat au căutat personal, în acest an, și în continuare caută angajați”, Ciprian Necula, director adjunct în cadrul AJOFM Iași.

Recrutările masive de personal au demarat la începutul acestui an, când patronii din Iași au început să își revină din punct de vedere financiar, după ce restricțiile privind pandemia COVID-19 au fost mai relaxate.

Recrutări de personal se fac și în domeniul alimentar, unde se caută șoferi și curieri

Potrivit reprezentanților unei firme din Iași, este nevoie de curieri și șoferi care să transporte marfa.

„Avem nevoie de curieri, de șoferi pentru transport marfă. Activitatea noastră este mai complexă, de aceea căutăm și curieri, care practic sunt și șoferi, dar transportă doar mâncarea la domiciliu. Acum vrem să angajăm 10 persoane, dar dacă va crește cererea, vom face noi angajări. Le oferim salarii în funcție de pregătire, experiență. Unii curieri au câștigat și 4.000 de lei, lunar”, susține Irina Tudose, reprezentant Dinner General, din Iași.

O altă firmă din Iași, din domeniul construcțiilor, caută între 10 și 20 de angajați noi, dar nu vine nimeni să se angajeze. Compania are aproape 40 de angajați, cu lucrări în toată Moldova. Potrivit reprezentanților companiei de construcții, salariile oferite sunt cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei, lunar, în funcție de pregătire.

„Noi căutăm atât muncitori calificați, cât și necalificați, ingineri. Comparativ cu anul trecut, când veneau și persoane care au muncit în străinătate, anul acesta nu a mai venit nimeni. Noi avem anunțuri de angajare de aproximativ 3 luni. În construcții nu e muncă ușoară, dar și angajații vin cu pretenții de patroni. Nu pot să-ți dau 1.000 de euro dacă tu nu știi să faci nimic”, susține reprezentantul firmei de construcții, din Iași.

În această perioadă sunt disponibile 800 de locuri de muncă vacante în Iași

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție aproape 800 de locuri de muncă vacante, în diverse domenii de activitate. Numărul de locuri de muncă oferite de firmele din domeniul transporturilor, din Iași, a crescut cu 15 la sută în ultimele 3 luni. Patronii din Iași caută șoferi pentru curse naționale și internaționale, pentru transport marfă, dar și șoferi pentru autocamioane de mare tonaj. În perioada 25 august-1 septembrie 2021 sunt disponibile 110 locuri de muncă vacante, în acest domeniu. Numărul de posturi a crescut și în domeniul serviciilor, unde sunt oferite 436 de locuri de muncă. Se caută lucrător comercial, manipulant marfă, operator validare date, vânzător, dar și casier.

Adauga un comentariu