Economic Local

A crescut numărul de locuri de muncă vacante. Patronii din Iași angajează în următoarea perioadă electricieni, mecanici sau sudori. Salariile oferite nu sunt de neglijat

Publicat: 20 nov. 2020
AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională pentru șomerii care vor să își găsească mai ușor un loc de muncă
Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, instituția care oferă informații despre cele mai noi locuri de muncă disponibile

Patronii din Iași fac noi recrutări de personal în următoarea perioadă și angajează electricieni, mecanici sau sudori. Salariile oferite de angajatori celor cu studii superioare sau cu experiență în domeniu sunt cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. În următoarea perioadă, ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție 795 de locuri de muncă vacante în domenii precum industrie, confecții sau construcții. Potrivit AJOFM Iași, șomerii pot face cursuri de reconversie profesională.

Ieșenii care vor să se angajeze ca electricieni, mecanici sau sudori au la dispoziție sute de locuri de muncă vacante în următoarea perioadă. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, în domeniile industrie, construcție, confecții sau servicii, cei interesați au la dispoziție 795 de locuri de muncă, mai multe față de luna precedentă. Angajatorii din Iași pun la dispoziția șomerilor sau celor care vor să își schimbe locul de muncă 340 de joburi în construcții, unul dintre domeniile unde a scăzut numărul de locuri de muncă vacante. În industrie însă a crescut numărul de posturi vacante.

Ieșenii pot câștiga între 3.000 și 5.000 de lei, lunar, dacă se angajează ca electricieni, mecanici sau sudori

În industrie, unde sunt 75 de posturi libere, numărul de locuri de muncă disponibile este mai mare față de luna precedentă. Se caută electricieni, mecanici sau sudori, cu studii medii de specialitate și cu experiență. În domeniul agriculturii, angajatorii pun la dispoziția ieșenilor un singur loc de muncă. Angajatorii care pun la dispoziția celor interesați aceste posturi oferă salarii cuprinse între 1.500 și 7.000 de lei lunar. Cele mai bine plătite locuri de muncă sunt cele din domeniul construcții sau industrie. În anul 2020, aproximativ 10.000 de ieșeni s-au angajat cu ajutorul AJOFM Iași.

Ieșenii șomeri pot urma gratuit cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Iași

În această perioadă, AJOFM Iași organizează cursuri de formare profesională pentru șomerii din Iași sau pentru persoanele care vor să se recalifice la locul de muncă. Astfel, cei care vor să urmeze gratuit cursurile de coafeză, inspector resurse umane, electrician sau specialist în domeniul agricol, organizate de AJOFM Iași, trebuie să fie șomeri. Cursurile durează 3 luni și presupun atât proba teoretică, cât și cea practică. În această perioadă, AJOFM Iași organizează cursuri de formare profesională pentru coafeză sau electrician. De asemenea, prin intermediul diverselor programe derulate de AJOFM Iași, angajatorii pot beneficia de diverse sume pentru fiecare persoană revenită din străinătate care și-a pierdut locul de muncă.

Patronii din Iași care au activitatea suspendată din cauza COVID-19 pot solicita șomaj tehnic

În perioada aprilie-septembrie 2020, AJOFM Iași a plătit șomaj tehnic în valoare de 125 de milioane de lei pentru angajații din domeniul HoReCa, comerț, industrie sau transporturi, cărora le-a fost suspendată activitatea din cauza pandemiei de COVID-19. Patronii din Iași pot solicita în continuare ajutorul de șomaj tehnic. Statul va suporta indemnizația de șomaj tehnic de 75 la sută din salariul de bază corespunzător locului ocupat de angajat însă în limita a 75 la sută din 5.429 de lei, salariul mediu brut. În situația în care salariul de bază este mai mare, diferența dintre 75 la sută din salariul mediu brut pe economie și 75 la sută din salariul de bază al angajatului poate fi suportată de angajator, dar nu în mod obligatoriu.

Adauga un comentariu