Economic Local

A doua ediție de internship la Consiliul Județean Iași! Costel Alexe:“Este o oportunitate de dezvoltare atât pentru tineri, cât și pentru instituție”

Publicat: 21 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A doua ediție de internship la Consiliul Județean Iași Costel AlexeEste o oportunitate de dezvoltare atât pentru tineri cât și pentru instituție
Va avea loc a doua ediție de internship la consiliul Județean Iași

Consiliul Județean Iași organizează a doua ediție de internship în cadrul instituției. Proiectul este adresat tinerilor studenți și absolvenți care sunt interesați de domeniul de administrație publică. Prima ediție a avut loc în anul 2021 și a fost considerată un succes

La începutul lunii august 2022 va avea loc procesul de recrutare pentru a doua ediție de internship în cadrul Consiliului Județean Iași. Costel Alexe consideră că este nevoie de mai mulți tineri în administrația locală și crede că acest tip de proiect aduce beneficii atât tinerilor, cât și instituției.

A doua ediție de internship la Consiliul Județean Iași

La începutul lunii august se va face selecția candidaților pentru cea de-a doua ediție de internship la Consiliul Județean Iași. Acest proces de selecție are 2 etape, depunerea dosarelor de candidatură și interviurile cu o comisie specială pentru evaluare.

„Acest program de internship este o oportunitate de dezvoltare atât pentru tineri, cât și pentru instituție. Mă bucur că prima ediție a fost de succes. Am avut peste 100 de aplicanți, iar cei nouă interni care au fost selectați în final s-au integrat foarte bine în echipă pe parcursul celor două luni jumătate, cât timp au lucrat alături de noi. Acesta a fost un motiv în plus să continuăm programul și să oferim șansa mai multor tineri de a descoperi cum se lucrează în administrație”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Tinerii studenți sau absolvenți vor putea lucra la birourile precum cel juridic, economic, achiziții publice, proiecte și dezvoltare durabilă, arhitect-șef, compartimentul informatică, serviciul comunicare, serviciul tehnic și biroul relații cu publicul. Aceștia își vor desfășura activitatea alături de specialiștii din instituție.

Este nevoie tineri în funcțiile de administrație publică

Costel Alexe spune ferm că este nevoie de tineri în funcții de administrare publică și că se bucură de faptul că studenții și tinerii absolvenți ai facultăților de profil își arată dorința de a se implica în acest domeniu.

„Avem nevoie de mai mulți tineri în administrație. Îi încurajez să aplice pentru o poziție de intern și să își folosească energia și cunoștințele în slujba comunității. Să lucrezi în administrația publică este o responsabilitate imensă, dar am încredere că noua generație înțelege că are un rol determinant pentru viitorul țării. Cele mai importante schimbări pentru societate le vom face cu și prin tineri. Cu siguranță, un internship la Consiliul Județean Iași este și o importantă oportunitate de carieră și de creștere profesională pentru un tânăr care vrea să își dezvolte competențele”, a adăugat președintele Costel Alexe.

Președintele Consiliului Județean Iași își arată dorința ca în urma acestor proiecte, tinerii să poată avea șansa de a se angaja în cadrul instituției. Acesta consideră că internshipul poate fi startul unei cariere de succes și se bucură de faptul că tinerii sunt interesați de acest domeniu. Din punctul său de vedere tinerii sunt „motorul” prin care se vor face schimbările necesare pentru un viitor mai bun. Cea de-a doua ediție de internship în cadrul Consiliului Județean Iași va începe în luna august 2022, cu faza de recrutare.

Adauga un comentariu