Prima pagină » Local » A fost emis mesaj Ro-Alert pentru a semnala prezența urșilor în Bușteni. Ieșeanca omorâtă de animalul sălbatic nu a fost extrasă din râpă
A fost emis mesaj Ro-Alert pentru a semnala prezența urșilor în Bușteni. Ieșeanca omorâtă de animalul sălbatic nu a fost extrasă din râpă

A fost emis mesaj Ro-Alert pentru a semnala prezența urșilor în Bușteni. Ieșeanca omorâtă de animalul sălbatic nu a fost extrasă din râpă

10 iul. 2024, 09:26, 1 ,
BZI.ro, în Local

A fost emis un mesaj RO-ALERT, în loc. Bușteni, pentru a semnala prezența animalelor sălbatice (urs) în zonele populate/aglomerate, după ce o fată a fost omorâtă.

„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoană de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată.

A fost identificat unul dintre apelați, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.
Din discuțiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima.

În acest moment efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a îi acorda ajutor.

Pe măsură ce aflăm mai multe detalii vă vom informa”, au transmis autoritățile prahovene.

O fată din Iași a fost omorâtă de un urs, la Bușteni

O fată din Iași a fost atacată de un urs pe un traseu din Bușteni. Tânără a fost aruncată de animalul sălbatic într-o râpă, iar acum autoritățile încearcă recuperarea cadavrului.

„Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni.

Au ajuns în zona respectivă salvamontiștii este încă pericol având în vedere că ursul se află în zona. Tânăra este decedată a fost sfâșiată de urs încearcă echipajele să îndepărteze sălbăticiune și ulterior să preia trupul, care va fi adus în zona Telecabinei din Buşteni. Este o intervenție anevoioasă care va dura câteva ore. Pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului, încercăm extracția cu elicopterul, deși zona este împădurita și valea îngustă. Intervenție în derulare.”, a transmis Banu, Salvamont Prahova.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *