Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că actul administrativ emis azi permite începerea lucrărilor pe Autostrada Focșani-Bacău, care va avea o lungime de 35.6 kilometri.
Este vorba despre sectorul cuprins între localitățile Focșani și Domnești Târg. Pentru cei 35, 6 de kilometri, Ministerul Transporturilor a emis în regim de urgență o autorizație de construire, care va permite constructorului să înceapă lucrările în cel mai scurt timp.
Lucrările vor fi efectuate de firma lui Dorinel Umbrărescu, UMB Spedition, care a devenit una dintre cele mai serioase companii din domeniul construcției de autostrăzi.
Sector de autostradă între Foșcani și Bacău
Pe sectorul de autostradă cuprins între Focșani și Bacău, există trei loturi care sunt adjudecate de UMB Spedition, și au o lungime de aproximativ 97 de kilometri.
Valoare lucrărilor este estimată la 6,5 miliarde de lei, bani finanțați din programul european PNRR, scrie economica.net.
„Este îmbucurător că a fost emisă această autorizație de construirea într-un timp record. A devenit un obicei a Ministerului Transporturilor de a emite rapid autorizațiile de construire, ceea ce reprezintă o maturizare a instituțiilor statului și o certitudine că aceste proiecte de infrastructură mare sunt abordate cu seriozitate”, a declarat Alin Șerbănescu, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Ciucă a promis că Autostrada va fi gata pe repede înainte
La începutul acestui an, premierul Nicolae Ciucă s-a referit la acest proiect, ca fiind foarte important pentru România.
„Modul în care reușim să avansăm acest proiect în perioada scurtă în care l-am repus între priorități este încă un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii, Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei”, a adăugat el.
La rândul lui, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a dat asigurări că lucrările vor fi executate și terminate mult mai repede față de data stabilită de CNAIR, și asumată de constructor.
De asemenea, Grindeanu a mai spus că, în anul 2022, au fost semnate contracte pe infrastructura mare, care totalizează peste zece miliarde de euro, fiind epuizate fondurile europene alocate în exercițiul financiar 2014-2020, al Uniunii Europene.
A8 bate pasul pe loc ….