International

A fost injectat primul pacient uman cu virusul revoluționar care ucide cancerul

Publicat: 25 mai 2022
virus care ucide cancerul
Primul pacient uman injectat cu un virus revoluționar care ucide cancerul

A fost injectat primul pacient uman cu un virus revoluționar care ucide cancerul. După efectuarea mai multor teste pe animale care au avut un real succes şi au arătat că poate micșora tumorile de colon, plămâni, sâni, ovariene și pancreatice.

Primul pacient uman injectat cu un virus revoluționar care ucide cancerul

Virusul revoluționar care ucide cancerul ar putea deveni tratamentul minune, de vreme ce alte imunoterapii, cum ar fi inhibitorii punctelor de control, ce au fost eficiente în anumite tipuri de cancer, doar ca pacienții deseori recidivează și în cele din urmă încetează să răspundă, sau dezvoltă rezistență la acest tip de tratament.

În schimb, cercetătorii spun că Vaxinia poate stimula sistemul imunitar al pacientului și poate crește nivelul unei proteine numite PD-L1 în tumori, făcând imunoterapia mai eficientă împotriva cancerului. Vaxinia, (nume complet CF33-hNIS VAXINIA), este un tip de „virus oncolitic”, adică un virus găsit în natură care a fost modificat genetic special pentru a lupta împotriva cancerului. Virusul este dezvoltat de Imugene Limited, o companie specializată în terapii noi, care activează sistemul imunitar împotriva cancerului.

„Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncolitici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să ucidă cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar să răspundă mai mult la alte imunoterapii, inclusiv inhibitori ai punctelor de control. Acum este momentul să îmbunătățim și mai mult puterea imunoterapiei și credem că CF33-hNIS are potențialul de a îmbunătăți rezultatele pentru pacienții noștri în lupta lor cu cancerul”, a spus Daneng Li MD, cercetător principal al studiului.

Studiul clinic aflat în prima fază își propune să recruteze 100 de pacienți cu cancer cu tumori solide metastatice sau avansate în aproximativ 10 locuri de testare din Statele Unite și Australia şi se preconizează că va dura aproximativ 24 de luni, iar pacienții vor începe prin a primi o doză mică de Vaxinia, fie ca injecție direct în tumori, fie intravenos.

De asemenea, odată ce siguranța Vaxina a fost demonstrată, unii participanți vor primi un medicament de imunoterapie numit pembrolizumab, care îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva celulelor care cauzează cancer.

„În mod interesant, aceleași caracteristici care, în cele din urmă, fac celulele canceroase rezistente la chimioterapie sau la tratamentul cu radiații sporesc de fapt succesul virusurilor oncolitice, cum ar fi CF33-hNIS. Sperăm să valorificăm promisiunea viralologiei și imunoterapiei pentru tratamentul unei game largi de tipuri de cancer mortale”, a spus Yuman Fong MD, dezvoltatorul cheie al virusului modificat genetic.

Tehnologia ARN poate fi folosită pentru tratarea cancerului

De asemenea, în zilele noastrem tehnologia utilizează codul genetic numit ARN autoamplificator (ARNs). Aceste informații genetice conțin instrucțiuni pentru a face o proteină găsită în exteriorul coronavirusului, numită proteină spike. Iar odată injectate în mușchiul brațului, celulele produc această proteină vârf, permițând sistemului imunitar să genereze apărare împotriva virusului.

Echipa de cercetători care și-a publicat datele pe un server de pre-tipărire, rafinează acum tehnologia pentru a produce viitoare vaccinuri și boostere împotriva COVID-19 și a variantelor emergente.

În acest sens, tehnologia saRNA cu doze ultra-mici are potențialul de a proteja împotriva unei varietăți de alte boli infecțioase, cum ar fi rabia și Ebola. Totodată, cercetătorii cred că ar putea fi dezvoltat pentru a trata alte afecțiuni, cum ar fi cancerul.

În concluzie, rămâne de văzut ce rezultate vor obține cercetătorii după ce a fost injectat primul pacient uman cu virusul revoluționar care ucide cancerul.
Adauga un comentariu