Cancan

A fost publicată lista cu cele 10 țări ce intră în finala Eurovision 2024. De ce nu participă România la concurs

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A fost publicată lista cu cele 10 țări ce intră în finala Eurovision 2024. De ce nu participă România la concurs
La finala Eurovision de anul acesta vor participa 26 de țări

Finala Eurovision 2024 este aproape. Pe pagina de Instagram a concursului a fost publicată lista celor 10 țări ce se vor duela în finala concursului mondial. Vezi în continuare care sunt țările și motivul pentru care România nu va participa în acest an la grandiosul concurs.

Letonia este pe primul loc în finală

A doua semifinală a concursului Eurovision a avut loc în seara zilei de joi, 9 mai în Suedia, statul gazdă de anul acesta a concursului. 16 țări s-au zbătut să ajungă în finală, însă conform regulamentului doar 10 se vor duela pentru cupa de cristal.

Pe scenă au urcat ieri reprezentanți ai Maltei, Albaniei, Greciei, Elveției, Cehiei, Austriei, Danemarcei, Armeniei, Letonia, San Marino, Georgiei, Belgiei, Estoniei, Israelului, Norvegiei și Țărilor de Jos. Fiecare participant a surprins cu cântecele alese, punerea în scenă și efectele speciale incredibile. Cu toate acestea, conform deciziei publicului competiției, șase interpreți sunt eliminați din competiția pentru titlul de cel mai bun.

Astfel că, următoarele 10 țări au ajuns în finală:

Letonia (Dons – „Hollow”)

Austria (Kaleen – „We Will Rave”)

Țările de Jos (Jost Klein – „Europapa”)

Norvegia (Poarta – „Ulveham”)

Israel (Eden Golan – „Uraganul”)

Grecia (Marina Satti – „ZARI”)

Estonia (5minust și Puuluup – „(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) magadi”)

Elveția (Nemo – „Codul”)

Georgia (Nutsy Buzaladze – „Pompier”)

Armenia (LADANIVA – „Jako”)

De menționat este că marea finală a competiției va avea loc sâmbătă, 11 mai. La ea vor lua parte 26 de țări: 10 participanți din fiecare semifinală, țările fondatoare (Marea Britanie, Germania, Spania, Italia și Franța) și Suedia, care găzduiește spectacolul în acest an.

Motivul pentru care România nu va fi prezentă anul acesta la Eurovision

Marea surpriză pentru toată lumea este că România nu va concura în acest an la concursul Eurovision. TVR a anunțat că România nu va putea participa din motive financiare.

”Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).” – au menționat reprezentanții TVR.

Deşi a beneficiat de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, mulțumită unei colaborări de tradiţie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, TVR se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare.

Finala Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului. De-a lungul anilor, mai multe ţări, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional.

Adauga un comentariu