National

A ieşit să îşi caute scroafa în călduri şi a fost amendată de poliţişti

Publicat: 01 mai 2020
Un port
O femeie a fost amendata pentru ca a iesit pe strada dupa scroafa aflata in calduri

Întâmplare inedită într-o comună din judeţul Satu Mare. O femeie a fost amendată după ce a ieşit pe strada să îţi caute scroafa aflată în călduri. Povestea a fost relatată de un internaut pe Facebook. Poliţiştii i-au aplicat femeii o amendă de 2000 de lei pentru că nu avea declaraţia pe proprie răspundere. Soţul femeii susţine că soţia lui a ieşit pe strada pentru a căuta scroafa care se afla în călduri.

Bărbatul se întreabă retoric ce se întâmpla cu cei care cultivă droguri

Soţul femeii a postat un mesaj pe Facebook în care povesteşte întreaga întâmplare, Acesta a povestit cum soţia lui a încălcat ordonanţa militară

„Mulţumim domnului şef de post Pomi, Ioan Sorean, pentru amendă data soţiei mele cu ocazia în care porcul din gospodărie a fugit pe stradă şi soţia mea n-a apucat să ia declaraţia pe propria răspundere încălcând astfel ordonanţa militară. 2000 de lei. Mă întreb retoric cum stăm cu cei ce au plantat drogurile, oare se plantează ca şi varza?”, a scris Peter.

Procesul verbal întocmit pentru circulaţie fără declaraţie

În procesul verbal se arată faptul că femeia ar fi circulat fără declaraţia pe proprie răspundere pe strada Principală din comună Poni din judeţul Satu Mare. Conform Ordonanţei Militare, declaraţia este una obligatorie, aşa că femeia a fost sancţionata cu suma de 2.000 de lei.

Procesul verbal a fost completat în lipsă! Femeia nu a vrut să-l semneze

Conform şefului de post din localitate, procesul verbal a fost completat în lipsă pentru ca ”datorită faptului că animalul (porcul), condus pe stradă, putea deveni pericol pentru circulaţia rutieră”.

Soţul femeii a povestit că soţia a fugit 300 de metri după scroafă

Horaţiu Peter a povestit, joi, corespondentului mediafax că scroafa, care era în călduri, a ieşit din curtea gospodăriei pentru a ajunge la vier, iar soţia sa a fugit să o prindă.

„Soţia a fugit după scroafă vreo 300 de metri şi a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu şeful de post care era în maşină şi a întrebat-o, fără să se dea jos şi fără să o legitimeze, dacă are declaraţia pe proprie răspundere la ea, iar soţia i-a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar şeful de post i-a spus că o va amenda, dar nici măcar nu s-a apropiat de ea. Sunt nişte reguli, de ce nu a legitimat-o? De ce nu a completat procesul verbal în prezenţa ei, ci l-a completat el şi ni l-a trimis pe poştă”, a precizat Peter.

El susţine că amenda dată soţiei sale ar fi fost o răzbunare a şefului de post din Pomi la adresa familiei sale.

„Noi avem o pajişte pentru animale în sat iar anul trecut, în partea stângă, şeful de post a pus o cultură de varză iar în partea dreaptă, cineva a plantat culturi de marijuana. Noi am aflat şi am sesizat DIICOT şi am spus că l-am văzut pe el şi alţi aliaţi ai lui lucrând în zonă, dar nu ne-am dat seama ce fac. Am ajuns să fim noi cercetaţi de DIICOT pentru că şeful de post a spus procurorilor că ne bănuieşte pe noi pentru cultura de marijuana”, a mai spus Peter.

Comentarii
  • Domnilor polițiști dar comercianții ambulanți de țigări au declarații la ei , au trecut motivul în declarație au ecuson cu vânzător de țigări de contrabandă ??? dacă ,cumperi țigări de la chioșcuri sunt revoltați chiar vor să te bată .acei roomi cu o statură cât o sobă din teracotă ! știe cineva este posibil să fie prieteni cu polițiștii eu nu știu doar întreb ???

Adauga un comentariu