Titlurile zilei

A început numărătoarea inversă! În următoarele săptămâni, ieșenii vor putea admira sute de nuferi albi și roz – FOTO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A început numărătoarea inversă În următoarele săptămâni ieșenii vor putea admira sute de nuferi albi și roz - FOTO
Pe toată perioada verii, oamenii pot admira florile de sezon

Trecătorii au rămas impresionați de peisajul din Parcul Copou din Iași, după ce au admirat sutele de plante înflorite. Și anul acesta, atracția principală este iazul cu nuferi

Pe toată perioada verii, ieșenii vor putea admira minunățiile naturii din Grădina Copou. Modelele florale inedite creează o armonie de nedescris în cel mai celebru parc din Iași. De asemenea, și oameni din alte orașe au venit pentru a vedea locul unde este Teiul lui Eminescu.

Au înflorit primii nuferi

Zilele trecute, au înflorit și primii nuferi, care și anul acesta sunt atracția principală a publicului. Inițial, au fost plantate 100 de bucăți, dar în doar un an s-au înmulțit. Pe perioada iernii, florile au fost lăsate în iaz, fiind protejate de stratul de gheață. Acum, au înflorit nuferii de culoare roz și albă. Lângă iaz erau trei fete care încercau să surprindă florile din apă în fotografii.

„Suntem eleve în clasa a 12-a, am terminat orele mai repede și am zis că hai să venim în parc. Venim destul de des pe aici, aproape în fiecare zi, când avem timp. Acum, vrem să facem niște poze, să ne amintim de aceste momente. Înainte nu era așa, însă acum au făcut super fain și mai ales ne place să venim aici, la iazul cu nuferi. Probabil, pozele o să le postăm pe Instagram”, a spus Bianca.

Oamenii au apreciat modul în care a fost amenajat parcul și în acest an.

„Anul trecut, am plantat 100 de bucăți, iar acum s-au înmulțit, au ajuns undeva la 500. Abia acum câteva zile, au înflorit primele flori”, au precizat specialiștii de la SPI.

Trecătorii au rămas uimiți de ce au văzut în Parcul Copou din Iași

Grădina Copou a fost amenajată de către specialiștii de la Servicii Publice Iași. În parc au fost plantate mii de flori anuale, precum petunii, begonii, salvie, panseluțe, albăstrele. Majoritatea au fost pregătite în cursul lunii aprilie, iar acum au înflorit. În Parcul Copou, este o explozie de culori deschise de la sutele de plante înflorite. Lângă Obeliscul cu Lei, au fost create modele arabesque din flori. Teiul lui Eminescu este înconjurat de flori și verdeață, iar oamenii admiră frumusețile naturii. De asemenea, au fost montate mai multe bănci tip carte, care au prins la public.

„Noi suntem din Oradea, am venit în vizită la niște prieteni din Iași și am decis să ieșim la plimbare prin Parcul Copou. Am mai auzit de acest parc și am zis că trebuie să venim neapărat să-l vedem. Avem și noi parcuri în Oradea, însă acesta este superb amenajat, cu gazon întins și sute de flori. Am făcut câteva poze, să le trimitem la prietenii de acasă, sigur o să le placă”, povestește o femeie care se plimba prin parc alături de soțul ei.

Parcul Copou din Iași atrage sute de oameni în fiecare zi, iar trecătorii rămân plăcut surprinși de ce văd aici.

Adauga un comentariu