Local

A vrut să cumpere un agent de poliție cu doar 100 de lei! Un ieșean a încercat să scape de o amendă cu bani! Bărbatul de 57 de ani, prins în flagrant, acuzat de dare de mită! (Exclusiv)

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut să cumpere un agent de poliție cu doar 100 de lei Un ieșean a încercat să scape de o amendă cu bani Bărbatul de 57 de ani prins în flagrant acuzat de dare de mită Exclusiv
Un bărbat întinde o bancnotă de 100 de lei

Un bărbat de 57 de ani, care a încercat să scape de o amendă cu șpagă, s-a ales cu un dosar penal. Procurorii l-au trimis în judecată pe Dorin Pintilie, sub acuzația de dare de mită. Individul a încercat să îi dea șpagă 100 de lei unui agent-șef al Poliției de Frontieră

Un ieșean a picat din lac, în puț! După ce a încercat să scape de o amendă cu șpagă, Dorin Pintilie s-a ales cu un dosar penal. Astfel, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe bărbat, sub acuzația de dare de mită.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Dorin Pintilie, acuzat că a vrut să dea mită: bancnota, ascunsă în polița RCA!

Anchetatorii ieșeni susțin că incidentul în care a fost implicat Dorin Pintilie a avut loc pe 22 mai 2020.

„În ziua respectivă, inculpatul a fost oprit în localitatea Osoi de 2 agenți aflați în exercitarea atribuțiilor constând în acțiuni și misiuni de supraveghere a frontierei, în vederea constatării infracțiunilor la regimul juridic al frontierei de stat. Cu această ocazie, inculpatul a dat, pentru sine, unui agent-șef din cadrul SPF Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, suma de 100 de lei, pe care a introdus-o în polița RCA, împăturită, pentru a ascunde bancnota”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Totul a pornit de la o potențială amendă, din cauza calului transportat

Anchetatorii au adăugat faptul că scopul șpăgii era acela de a scăpa de o amendă pe care Dorin Pintilie risca să o primească.

„Banii au fost remiși în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în neluarea măsurilor de sancționare contravențională. Mai exact, era vorba despre neaplicarea unei amenzi pentru lipsa documentelor de proveniență ale calului transportat, cu nerespectarea prevederilor legislative”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, ieșeanul în vârstă de 57 de ani a fost săltat și dus la audieri. Mai apoi, după administrarea probatoriului, procurorii ieșeni au decis trimiterea în judecată a lui Dorin Pintilie. Acuzația adusă de către anchetatori în acest caz: dare de mită. Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii în acest caz, în care bărbatul de 57 de ani a încercat să scape de o sancțiune și s-a ales cu un dosar penal pentru șpagă.

Tot mai multe cazuri de șpăgi date în traficul din Iași

De remarcat este faptul că astfel de cazuri sunt tot mai dese în județul Iași. În general, este vorba despre șoferi care, trași pe dreapta și prinși în neregulă de oamenii legii, fac tot posibilul pentru a scăpa de eventuale sancțiuni. Numai că aceștia se aleg în final cu un dosar penal pentru dare de mită.
Acesta a fost recent și cazul lui Ionel Cojocariu (31 de ani). Potrivit anchetatorilor, incidentul în care a fost implicat Ionel Cojocariu a avut loc la mijlocul lunii martie a anului trecut.

„Pe 15 martie 2019, în jurul orei 23:40, inculpatul i-a oferit suma de 100 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei Serviciului Poliției de Frontieră Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași”, au spus oamenii legii.

Adauga un comentariu