Local

Un șef din Poliție nu a acceptat o șpagă de 200 de lei și a făcut denunț! Procurorii au intrat pe fir și au organizat un flagrant! Acum, un ieșean este acuzat de dare de mită! (Exclusiv)

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șef din Poliție nu a acceptat o șpagă de 200 de lei și a făcut denunț Procurorii au intrat pe fir și au organizat un flagrant Acum un ieșean este acuzat de dare de mită Exclusiv
Mai multe persoane acuzate că a încercat să mituiască

Un individ a crezut că poate scăpa de o amendă, dar s-a ales cu un dosar penal. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Andrei Cătălin Roman, pentru dare de mită. Anchetatorii spun că ieșeanul a încercat să scape de o amendă printr-o șpagă dată unui polițist

Un ieșean a căzut din lac în puț! Andrei Cătălin Roman a încercat să scape de o sancțiune contravențională, dar s-a ales cu un dosar penal de toată frumusețea. Ieșeanul a fost tras pe dreapta de către un agent de Poliție de Frontieră, care a constatat că individul avea cartea de identitate deteriorată.
În plus, omul legii a vrut să îl amendeze pe Andrei Cătălin Roman și din cauza faptului că transporta aiurea un cal, fără a avea acte în regulă. Bărbatul s-a gândit că nu ar strica să îi dea o șpagă polițistului, în speranța că nu-l va sancționa. Dar planul lui Andrei Cătălin Roman s-a dovedit a fi unul păgubos pentru el.

Andrei Cătălin Roman, acuzat că a încercat să îi dea mită unui polițist de frontieră!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Andrei Cătălin Roman. Bărbatul în vârstă de 33 de ani este acuzat de anchetatori de dare de mită.
Conform oamenilor legii, incidentul care l-a băgat în bucluc pe Roman s-a petrecut la începutul lunii martie a acestui an.

„Pe data de 6 martie 2020, inculpatul A.C.R., în vârstă de 33 de ani, a oferit suma de 200 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Sectorul Poliției de Frontieră Țuțora”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

De fapt, bărbatul încerca să scape de o inevitabilă sancțiune contravențională.

Scandalul a pornit de la un cal și de la cartea de identitate

Anchetatorii ieșeni au mai afirmat faptul că Andrei Cătălin Roman a crezut că îl va îmbuna pe polițistul de frontieră cu 200 de lei.

„Banii ar fi fost dați în legătură cu neîndeplinirea unor acte care intră în îndatoririle sale de serviciu. Mai exact, inculpatul a sperat că nu va fi sancționat contravențional atât pentru faptul că a prezentat cartea de identitate deteriorată, cât și pentru a nu fi sancționat contravențional pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind transportul și comercializarea cabalinelor. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a mai spus ieri prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În legislația în vigoare există dispoziții care prevăd obligativitatea autorizării mijlocului de transport al animalelor vii, a existenței pașaportului și certificatului de sănătate al calului. Pentru nerespectarea acestor dispoziții, sancțiunile sunt prevăzute de Ordinul nr. 248/79/2017, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ordinul ANSVSA nr. 16/2010 și de H.G. nr. 984 din 25 august 2005. În afară de faptul că nu a scăpat de amendă, ieșeanul Andrei Cătălin Roman s-a ales acum și cu un dosar penal, pentru șpagă. Urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și individul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Adauga un comentariu