Cancan

A murit actorul de pantomimă Romulus Sârbu, tatăl Oanei Sârbu

Publicat: 27 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit actorul de pantomimă Romulus Sârbu tatăl Oanei Sârbu
Romulus Sârbu a murit la vârsta de 86 de ani

A murit actorul de pantomimă Romulus Sârbu, tatăl Oanei Sârbu, la vârsta de 86 de ani. Actrița a făcut tristul anunț pe Facebook.

Oana Sârbu a confirmat decesul tatălui ei la doar un an de la moartea mamei.

„Te iubesc, poezie de om, sensibilitate și rafinament, spectacol de emoții și trăiri! Toată lumea te iubește. Dacă aveai încă un pic de răbdare, Al decorase brăduțul într-un fel care ți-ar fi plăcut tare”, a scris actrița pe contul ei de Facebook.

Romulus Sârbu s-a născut pe 5 martie 1935, și-a început cariera în urmă cu 50 de ani și a fost unul dintre cei mai iubiți actori de pantomimă.

Cine a fost Romulus Sârbu

Romulus Sârbu (n. 5 martie 1935-d. decembrie 2021) a fost un renumit actor român de pantomimă. A fost tatăl lui Mihai-Mădălin – licențiat în Regie film și al actriței și cântăreței Oana Sârbu.

Activitate profesională

* Balerin la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (1950)

* Înființează cuplul comic fantezist ”Anton și Romică” împreună cu Anton Nicolae (activ între 1959-1988)

* Din anul 1958 cei doi s-au dedicat exclusiv acestui duet, debutând într-un spectacol intitulat „Concertul tinereții” la Teatrului Satiric-Muzical „Constantin Tănase” din București

* Datorită succesiunii în spectacolele teatrului cuplul a devenit indispensabil genului de revistă și music-hall

* Au efectuat turnee în Paris – la celebrul teatru Olympia, in timpul lui Bruno Coquatrix, Budapesta, München, Halatarbuti – Tel-Aviv, San Giusto, la Festivalul Trieste din Italia, Estrada Varșovia, URSS, Turcia, Grecia, Egipt, etc.

Adauga un comentariu