International

A murit de coronavirus. Prima doamnă a Braziliei este în doliu

Publicat: 13 aug. 2020
jair-si-michelle-bolsonaro
A murit răpusa de coronavirus. Prima doamnă a Braziliei este în doliu

Prima doamnă a Braziliei este în doliu după ce bunica sa a murit răpusa de coronavirus. Maria Aparecida Firmo Ferreira, bunica primei doamne Michelle Bolsonaro, s-a stins din viaţa miercuri după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Biroul de presă al Secretarului Federal de Sănătate al Districtului Federal din Brazilia a confirmat moartea femeii.

Maria Aparecida Firmo Ferreira a murit răpusa de coronavirus

Maria Aparecida Firmo Ferreira avea 80 de ani. Femeia a petrecut 42 de zile internata într-un spital din Brazilia. Cauza oficială a decesului a fost o pneumonie cauzată de noul coronavirus. Decesul acesteia a survenit în spital.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, prima doamnă sau administraţia prezidenţială nu au comentat decesul acesteia.

Jair Bolsonaro a fost infectat şi el cu coronavirus

Tragediile provocate de coronavirus s-au ţinut în lanţ în familia lui Bolsonaro. După ce în urmă cu o lună preşedintele a făcut anunţul potrivit căruia a reuşit să se vindece de COVID-19, bunica soţii sale a murit răpusa de coronavirus.

În urmă cu aproximativ o lună Jair Bolsonaro anunţa într-un anunţ pe Twittercă s-a vindecat de COVID-19.

„RT-PCR pentru Sars-Cov 2: negativ. Bună ziua tuturor.

Mă simt slăbit. Au descoperit că am o infecție. Iau antibiotice acum. E din cauza celor 20 de zile pe care le-am petrecut în izolare în casă, ne îmbolnăvim și de altele. Am făcut mucegai, mucegai în plămâni. Asta trebuie să fie”, a spus Jair Bolsonaro.

Președintele Brazilie a stat în izolare timp de 20 de zile după ce a fost confirmat cu infectare COVID-19. Pe 25 iulie, el a anunțat pe Twitter că a fost testat din nou și că rezultatul a ieșit negativ pentru coronavirus. Bolsonaro a mulțumit „lui Dumnezeu și hidroxiclorochinei” pentru vindecarea de coronavirus în primul său discurs de după ieșirea din izolare.

Jair Bolsonaro este foarte cunoscut pentru părerea pe care o are despre coronavirus. Acesta a afirmat în nenumărate rânduri că virusul nu există ori că este doar o gripă nevinovată. Un gest şocant a fost făcut de acesta cu ceva timp în urmă când, de fata cu mai mulţi jurnalişti, şi-a dat masca jos.

Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru a le arăta faţa şi că este bine. Apoi a fost ameninţat că va fi dat în judecată de către jurnalişti pentru că şi-a dat jos masca sanitară şi nu a păstrat distanţa socială la conferinţa de presă în care a anunţat că a fost testat pozitiv.

Coronavirus a făcut victime şi în politica românească

Bunica primei doamne a Braziliei a murit de coronavirus, însă nici politicienii din România nu au scăpat. La începutul acestei săptămâni consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a încetat din viaţă.

Acesta fusese diagnosticat săptămâna trecută cu Covid-19 şi, din cauză că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Iaşi. Bărbatul prezenta comorbiditati, având afecţiuni pulmonare şi cardiace.

Din păcate pentru el, nu s-a putut face nimic iar acesta a pierdut lupta cu viaţa. Încă de la începutul crizei de coronavirus, instituţia condusă de Dumitru Buzatu a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus, din nefericire pentru acesta masurile nu au functionat si pentru el.

Adauga un comentariu