Economic Local

A scăzut numărul locurilor de muncă vacante din Iași! Cele mai puține posturi disponibile sunt în comerț

Publicat: 12 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A scăzut numărul locurilor de muncă vacante din Iași Cele mai puține posturi disponibile sunt în comerț
Ieșenii se pot angaja în diverse domenii, în această perioadă

Locuri de muncă vacante mai puține în această perioadă la Iași. AJOFM a publicat o listă cu 963 de posturi disponibile în domeniile servicii, HoReCa, transporturi sau sănătate și asistență socială. Cele mai puține locuri de muncă vacante sunt în comerț, fiind doar 9 anunțuri de angajare

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție mai puține locuri de muncă. Agenția pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Vacante (AJOFM) Iași a publicat 963 de posturi din care 764 sunt pentru persoanele cu studii medii. Cei interesați să se angajeze pot munci în domenii precum HoReCa, servicii, transporturi, sănătate sau construcții. În construcții sunt cele mai multe posturi vacante în continuare.

Astfel, Construcții Hidrotehnice SA Iași, Salubris SA angajează conducător auto transport rutier de mărfuri. AG Steel Buldin&Cladding caută constructor montator de structuri metalice, iar Calirom Energy Instal SRL și Invest Company SRL electrician.

Locuri de muncă vacante mai puține în această perioadă la Iași

Patronii hotelurilor și restaurantelor din Iași fac angajări în această perioadă, fiind disponibile 38 de posturi, mai puține ca luna trecută, ceea ce arată ca s-au mai făcut angajări în acest domeniu. Jascala Restaurant SRL și Gran Panino angajează ajutor de bucătar, dar și barman. Inproiect SRL, Motel Bucium și Hotel Orizont SRL caută cameristă pentru hotel. Salariile din domeniul HoReCa sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei, în funcție de postul ocupat și experiență. Patronii din acest domeniu au înființat o asociație care să îi reprezinte la nivel central, respectiv Asociația Ospitalității.

Se angajează persoane cu studii medii și superioare

Un alt domeniu unde se fac angajări este cel al transporturilor. Angajatorii din Iași au nevoie de șoferi. Astfel, Vam Sofi Trans SRL angajează șofer transport auto rutier de persoane, dar și Compania de Transport Public Iași are nevoie de șoferi de autobuz. În acest domeniu sunt disponibile 23 de posturi vacante. Angajări se fac, în această perioadă, și în domeniul confecțiilor, unde sunt 45 de oferte de muncă.

Angajatorii caută confecționeri. În ultimii ani, specialiștii din domeniul textil sunt tot mai greu de găsit din cauză că multe persoane ies la pensie, iar tinerii nu se îndreaptă spre această meserie. De asemenea, tot în această perioadă se fac angajări în domeniul sănătate și asistență socială, unde sunt 49 de posturi vacante. În continuare, patronii angajează agenți de securitate.

Astfel, sute de locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă.

Adauga un comentariu